Bereidingswijze
Smelt 50 gr boter, giet hem over de bodem van de vorm en strooi de basterdsuiker eroverheen.
Laat de perziken uitlekken maar bewaar 1 el van het vocht. Leg de perzikhelften met de bolle kant naar benden op de suiker.
Klop met de mixer de suiker, citroenschil en de rest van de boter in 5-6 minuten, tot een romig mengsel. Voeg geleidelijk de eieren toe en klop steeds goed. Het mengsel is wellicht wat klonterig, maar als u het bakmeel toevoegt, moet het weer een geheel worden. Schep met een metalen lepel het meel en de yoghurt er afwisselend in twee keer door. Roer het bewaarde perziksap erdoor en schep het mengsel dan over de perziken: strik het glad.
Bak de cake in 1 uur en 25 minuten gaar, of tot een satéprikker die u er in het midden in steekt er schoon uitkomt. Laat de cake 30 minuten afkoelen in de vorm alvorens hem omgekeerd op een bord te storten.
voor 1-12 personen
Laat de perziken uitlekken maar bewaar 1 el van het vocht. Leg de perzikhelften met de bolle kant naar benden op de suiker.
Klop met de mixer de suiker, citroenschil en de rest van de boter in 5-6 minuten, tot een romig mengsel. Voeg geleidelijk de eieren toe en klop steeds goed. Het mengsel is wellicht wat klonterig, maar als u het bakmeel toevoegt, moet het weer een geheel worden. Schep met een metalen lepel het meel en de yoghurt er afwisselend in twee keer door. Roer het bewaarde perziksap erdoor en schep het mengsel dan over de perziken: strik het glad.
Bak de cake in 1 uur en 25 minuten gaar, of tot een satéprikker die u er in het midden in steekt er schoon uitkomt. Laat de cake 30 minuten afkoelen in de vorm alvorens hem omgekeerd op een bord te storten.
voor 1-12 personen
Afbeelding
Aantal personen
10.00
Aantal stuks
10.00
Vertel iets leuks over dit recept
Gewoon TE LEKKER
Ingrediënten
250 gr ongezouten boter
60 gr donker bruine suiker
830 gr perziken op sap
250 gr kristalsuiker
3 tl geraspte citroenschil
3 eieren losgeklopt
300 gr zelfrijzend bakmeel, gezeefd
250 g yoghurt
60 gr donker bruine suiker
830 gr perziken op sap
250 gr kristalsuiker
3 tl geraspte citroenschil
3 eieren losgeklopt
300 gr zelfrijzend bakmeel, gezeefd
250 g yoghurt
Hulpmiddelen & keukengerei
Verwarm de oven voor op 180 graden
vet een taartvorm in van 23 cm en bekleed de bodem met bakpapier
vet een taartvorm in van 23 cm en bekleed de bodem met bakpapier
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1477967
Homepage ID
928843
Teller
0
Bron
Zoete gerechten
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Gelegenheid