Chocoladecake met stukjes chocola en vleugje rum voor chocoliefhebbers

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 03/10/2020 - 15:52
Bereidingswijze
Vet de cakevorm in en bekleed de bodem en twee zijkanten met bakpapier. (of bestrooi met bloem).

Doe de suiker, boter en het zout in een kom en mix dit in minimaal 5 minuten romig. Voeg vervolgens de eieren één voor één toe, waarbij je het volgende ei pas toevoegt als het vorige volledig is opgenomen.
Stop met mixen als alle eieren goed gemengd zijn en het mengsel luchtig is.
Zeef de bloem en het bakpoeder en spatel de bloem en het bakpoeder voorzichtig door het beslag, zodat de luchtigheid behouden blijft.
Meng het cacaopoeder met de suiker, rumaroma en melk tot een papje en spatel ook dit door het beslag.
Spatel als laatste de gehakte chocolade erdoor.
Schep het beslag in de cakevorm en strijk de bovenkant glad.
Bak de chocoladecake in 60 tot 70 minuten gaar in het midden van de op 160 graden voorverwarmde oven.
Prik na 60 minuten met een satéprikker in de cake om te kijken of deze al gaar is. Blijft er geen beslag meer aan de prikker zitten, dan kan de cake uit de oven.

Laat de cake kort afkoelen, stort hem en neem vervolgens de vorm weg.
Laat de cake verder afkoelen op een rooster.
Afbeelding
Chocoladecake met stukjes chocola en vleugje rum voor chocoliefhebbers
Aantal personen
12.00
Vertel iets leuks over dit recept
Mijn man was jarig en "moest" trakteren bij zijn senioren-tennis, Vier cakes gebakken, drie van mijn favoriete cakes die ik al op mijn pagina heb staan, nl. Stroopwafelcake, Cake met amarettini  en Cake met gekaramellisserde appeltjes en daarnaast deze chocoladecake. Toen we de laatste cake geproefd hadden was die ook gelijk favoriet. Heerlijke smeuïge cake met kleine stukjes chcolade. Genieten !!
Ingrediënten
200 gram suiker
200 gr boter, op kamertemperatuur
¼ theelepel zout
4 eieren (M), op kamertemperatuur
200 gram bloem
1½ tl bakpoeder
40 gram cacaopoeder
40 gram suiker
75 ml melk
paar druppels rumaroma
100 gram pure chocolade, fijngehakt
Hulpmiddelen & keukengerei
cakevorm plm. 25 cm
mixer
beslagkom
zeef
Leuke tips
Tip van Rutger: Ben ik niet aan toegekomen.
Maak de chocoladecake af met een eenvoudige ganache. Breng 100 milliliter slagroom aan de kook, zet het vuur uit en voeg 110 gram pure grof gehakte chocolade bij de slagroom. De chocolade smelt door de hitte van de slagroom. Meng als laatste 30 gram boter door de ganache en laat deze iets afkoelen.

Mijn andere favoriete cakes kun je vinden op:
1.https://www.smulweb.nl/recepten/1362156/Stroopwafelcake
2.https://www.smulweb.nl/recepten/1152411/Cake-met-amarettini-en-amaretto
3.https://www.smulweb.nl/recepten/1451361/Verrukkelijke-luchtige-cake-met-gekaramelliseerde-appeltjes
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1477575
Homepage ID
886977
Teller
222
Bron
http://www.rutgerbakt.nl/chocoladecake-recept/ (beetje aangepast)
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Notenvrij
Sojavrij
Vegetarisch
Author Image
pwiggers
Gelegenheid