piadine bij de borrel

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 03/05/2020 - 17:50
Bereidingswijze
Maak een mengsel van olijfolie, peper, zout en de uitgeperste teentjes knoflook en smeer hier de piadine's aan beide zijden in. Laat dit even intrekken.
Beleg de piadine vervolgens met de ham, in schijfjes gesneden tomaat, de rucola en de Parmezaan. Bedek met de tweede piadine en bak op een zacht vuurtje in een platte pan tot de kaas gesmolten is en de piadine door-en-door warm is.
Snij de piadine in gelijke punten en happen maar. Heerlijk bij een glas Lambrusco en ook koud erg lekker!
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
16.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een recept dat bij toeval is ontstaan..een pak tortilla's bijna over de datum, en dol op de èchte piadines in Italie, dus waarom niet eens thuis proberen er wat van te maken?
Een paar jaar geleden won ik met dit recept een prijs bij een kookwedstrijd voor anti-pasti van Sacla: een workshop bij Roberto's in het Hilton Hotel in Amsterdam. Een feestdag en veel geleerd!
 
Ingrediënten
Italiaanse piadines of zachte maistortilla's
2 teentjes knoflook
rucola
Parma ham ( of een ander soort rauwe ham)
tomaten
olijfolie
versgemalen peper
zout
grofgeraspte Parmezaanse kaas
Hulpmiddelen & keukengerei
platte koekenpan
Leuke tips
Eigenlijk is elke vulling mogelijk. IK heb ze ook gemaakt met gerookte zalm, en ook gekookte ham is erg lekker!
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1477479
Homepage ID
2234414
Teller
0
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Author Image
anna1959
Gelegenheid