Bereidingswijze
Verwarm de over voor op 170 graden Celsius. Vet een vorm voor 12 muffins in met boter. Meng de boter en suiker en klop ongeveer 1 minuut met een handmixer tot een licht en romig beslag. Voeg één voor één de eieren toe en klop tot het ei is opgenomen. Voeg de citroenrasp en vanille-essence toe en klop nog een minuut door. Zeef bloem en het zout boven het beslag en spatel het door.
Verdeel het beslag gelijk over de twaalf vormpjes. Dit gaat heel goed met een ijstang. Plaats de vormpjes in de oven en plaats hier een platte bakplaat op. Dit houdt het rijzen wat tegen en zorgt ervoor dat de cakejes mooi plat blijven en makkelijk van een gladde glazuurlaag kunnen worden voorzien.
Verwijder de bakplaat na 10 minuten bakken en draai de oven terug naar 160 graden Celsius. Bak de koeken nog ongeveer 7 minuten tot lichtbruin en stevig. Laat de koeken 5 minuten in de vormpjes alvorens je ze uitstort. Laat ze dan op een plak helemaal afkoelen. Zijn ze niet plat genoeg snijd dan desnoods de bovenkant eraf.
Het glazuur
Wrijf de verse frambozen( de ontdooide diepvries versie werkt hier ook prima bij) door een fijn zeef en zorg dat je alleen de puree over houdt. Meng de puree met het citroensap en voeg poedersuiker toe tot je een zeer stevig glazuur hebt dat slechts heel langzaam uitloopt. Je kunt indien nodig naast het citroensap nog wat water gebruiken om juiste consistentie te bereiken. Breng het glazuur gelijkmatig op de afgekoelde koeken aan en laat het stevig worden.
Verdeel het beslag gelijk over de twaalf vormpjes. Dit gaat heel goed met een ijstang. Plaats de vormpjes in de oven en plaats hier een platte bakplaat op. Dit houdt het rijzen wat tegen en zorgt ervoor dat de cakejes mooi plat blijven en makkelijk van een gladde glazuurlaag kunnen worden voorzien.
Verwijder de bakplaat na 10 minuten bakken en draai de oven terug naar 160 graden Celsius. Bak de koeken nog ongeveer 7 minuten tot lichtbruin en stevig. Laat de koeken 5 minuten in de vormpjes alvorens je ze uitstort. Laat ze dan op een plak helemaal afkoelen. Zijn ze niet plat genoeg snijd dan desnoods de bovenkant eraf.
Het glazuur
Wrijf de verse frambozen( de ontdooide diepvries versie werkt hier ook prima bij) door een fijn zeef en zorg dat je alleen de puree over houdt. Meng de puree met het citroensap en voeg poedersuiker toe tot je een zeer stevig glazuur hebt dat slechts heel langzaam uitloopt. Je kunt indien nodig naast het citroensap nog wat water gebruiken om juiste consistentie te bereiken. Breng het glazuur gelijkmatig op de afgekoelde koeken aan en laat het stevig worden.
Aantal personen
12.00
Aantal stuks
12.00
Vertel iets leuks over dit recept
Het smaakt lekkerder dan die uit de winkel
Ingrediënten
Voor het beslag
165 g bloem
150 g boter op kamertemperatuur
150 g suiker
Snufje zout
3 eieren
Rasp van 1 grote, onbespoten Citroën
1 tl vanille-essence
Voor het roze glazuur
120 g gezeefde poedersuiker
10 verse frambozen( kan ook die uit de diepvries )
15 ml/1 el citroensap
Water
165 g bloem
150 g boter op kamertemperatuur
150 g suiker
Snufje zout
3 eieren
Rasp van 1 grote, onbespoten Citroën
1 tl vanille-essence
Voor het roze glazuur
120 g gezeefde poedersuiker
10 verse frambozen( kan ook die uit de diepvries )
15 ml/1 el citroensap
Water
Hulpmiddelen & keukengerei
Muffin vorm
Spatel
Platte bakplaat
Spatel
Platte bakplaat
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1477329
Homepage ID
2883333
Teller
0
Bron
Internet
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid