Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Steek 6 rondjes (de mijne hadden een diameter van 10 cm) uit het bladerdeeg met een uitsteker en prik ze in met een vork. Als je geen uitsteker hebt, kan je een klein kommetje of een breed glas gebruiken.
Beboter een bakpapier rijkelijk en bestuif met de vanillesuiker.
Leg er de bladerdeegrondjes op.
Voor de appels smelt je boter, samen met vanillesuiker en calvados op zacht vuur.
Laat een minuutje doorkoken en neem van het vuur.
Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Schil de appels, verwijder het klokhuis, en snijd in niet te dunne plakjes (+/- 0,5 cm). Zo behoud je taartje nog wat beet.
Kwast het bladerdeeg in met het boter-calvadosmengsel.
Beleg met appelschijfjes.
Kwast nogmaals in.
Schuif de bakplaat in de oven en bak de taartjes in 30 minuten goudbruin. Houd ze in het oog: sommige ovens zijn wat warmer, waardoor de taartjes sneller klaar zullen zijn. Begin dus met de timer op 20 minuten, en check regelmatig.
Neem uit de oven, kwast nogmaals in met de rest van het botermengsel en laat afkoelen.
Meng de crème d'Isigny met de vanillezaadjes.
Lepel op de taartjes.
Steek 6 rondjes (de mijne hadden een diameter van 10 cm) uit het bladerdeeg met een uitsteker en prik ze in met een vork. Als je geen uitsteker hebt, kan je een klein kommetje of een breed glas gebruiken.
Beboter een bakpapier rijkelijk en bestuif met de vanillesuiker.
Leg er de bladerdeegrondjes op.
Voor de appels smelt je boter, samen met vanillesuiker en calvados op zacht vuur.
Laat een minuutje doorkoken en neem van het vuur.
Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Schil de appels, verwijder het klokhuis, en snijd in niet te dunne plakjes (+/- 0,5 cm). Zo behoud je taartje nog wat beet.
Kwast het bladerdeeg in met het boter-calvadosmengsel.
Beleg met appelschijfjes.
Kwast nogmaals in.
Schuif de bakplaat in de oven en bak de taartjes in 30 minuten goudbruin. Houd ze in het oog: sommige ovens zijn wat warmer, waardoor de taartjes sneller klaar zullen zijn. Begin dus met de timer op 20 minuten, en check regelmatig.
Neem uit de oven, kwast nogmaals in met de rest van het botermengsel en laat afkoelen.
Meng de crème d'Isigny met de vanillezaadjes.
Lepel op de taartjes.
Aantal personen
6.00
Aantal stuks
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Gevonden op Pinterest. Voor et eerst thuis gegeten met super toffe reacties. Het is snel klaar en zeker lekker als ze nog warm zijn.
Ingrediënten
Voor de bodem
1 rol bladerdeeg
1 el boter (beurre d'Isigny)
1 el vanillesuiker
Voor de appels
30 g boter (beurre d'Isigny)
20 g vanillesuiker
3 el Calvados
3 Belle de Boskoop appels
Om te serveren
1 vanillestok, alleen de zaadjes
100 g crème d'Isigny of zure room
1 rol bladerdeeg
1 el boter (beurre d'Isigny)
1 el vanillesuiker
Voor de appels
30 g boter (beurre d'Isigny)
20 g vanillesuiker
3 el Calvados
3 Belle de Boskoop appels
Om te serveren
1 vanillestok, alleen de zaadjes
100 g crème d'Isigny of zure room
Hulpmiddelen & keukengerei
Oven en bakplaat
Leuke tips
Je kan er eventueel wat bloemsuiker op strooien.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1465105
Homepage ID
2797575
Teller
17
Bron
Pinterest
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid