Ree in chianti met tagliatelle

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 12/12/2018 - 08:29
Bereidingswijze
1 Kruid het vlees met peper en zout. Pel en pers de knoflook. Pel de rode ui en snij in blokjes. Schil de wortel en de bleekselder en snij in stukjes. Braad het vlees in een stoofpot aan in boter. Haal het uit de pan en stoof in 50 g extra boter de knoflook, ui, wortel en bleekselder aan.
2 Voeg de tomatenpuree toe en leg het vlees er weer bij. Laat het geheel even stoven. Voeg de laurier, de chianti, de bouillon en de fond toe. Laat 2 uur sudderen.
3 Bak de bospaddenstoelen even op in boter. Doe ze bij de stoverij. Kook 500 g tagliatelle gaar in lichtgezouten water volgens de instructies op de verpakking. Serveer de stoverij met de pasta en werk af met verse tijm.
Afbeelding
Ree in chianti met tagliatelle
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Italiaans stoofpotje dat altijd een topper is met kerstmis ! 
Ingrediënten
1,5 kg reestoofvlees
500 g tagliatelle
500 g gemengde bospaddenstoelen
4 knoflook teentjes
1 rode ui
1 wortel
2 witte selder stokjes
2 laurier blaadjes
verse tijm
1 el tomatenpuree
1 l rode wijn (chianti)
400 ml runderbouillon
250 ml wildfondl
50 g boter (+ extra)
1 el zwarte peper (versgemalen)
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1465085
Homepage ID
1090993
Teller
147
Bron
libelle
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester
Gelegenheid