Kalkoenstoofpotje met truffelrisotto

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 12/12/2018 - 08:22
Bereidingswijze
1 Week de champignons 20 Ć  30 minuten in lauwwarm water. Giet het weekvocht door een neteldoek om er het zand uit te verwijderen en zet opzij. Kruid het kalkoenstoofvlees met peper en zout. Pel en snipper de sjalotten, stoof ze glazig in een klontje boter. Voeg het kalkoenstoofvlees toe en kleur rondom.
2 Schenk er de wijn bij en laat een kwartier afgedekt garen. Voeg 4 eetlepels van het shiitakeweekvocht toe en laat nog een halfuur sudderen.
3 Laat de paddenstoelen uitlekken in een vergiet, dep ze droog met wat keukenpapier en roerbak ze 3 minuten in wat boter.
4 Voeg de room en de shiitake toe aan het stoofpotje, roer en laat wat inkoken. Haal van het vuur. Roer de eidooier los met wat saus en meng dat bij de rest in de pan. Verhit opnieuw om te binden, maar laat niet koken.
5 Pel en snipper de sjalotten voor de risotto. Fruit ze glazig in boter en olijfolie. Voeg de rijst toe en roerbak de korrels glazig. Roer er de wijn door en laat 2 minuten verdampen. Schenk er beetje bij beetje de warme bouillon bij en roer telkens tot de rijst het vocht heeft opgenomen. Voeg dan pas opnieuw bouillon toe. Laat de rijst wellen onder voortdurend roeren tot hij zacht en romig, maar nog beetgaar is (dit duurt ongeveer 20 minuten).
6 Neem de pan van het vuur en roer er een klontje boter en de kaas door. Breng op smaak met truffelolie, peper en zout.
7 Schep de truffelrisotto in een ring en duw zachtjes aan. Lepel er een beetje kalkoenstoofvlees over en werk af met verse kervel.
Afbeelding
Kalkoenstoofpotje met truffelrisotto
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een feestelijk Italiaans stoofpotje van kalkoen met een lekker luxueuze risotto voor erbij. Echt iets voor kerst!
Ingrediƫnten
800 g kalkoen (stoofvlees)
30 g shiitake (gedroogd)
2 sjalotten
verse kervel
100 ml room
1 eidooier
200 ml droge witte wijn
boter
peper en zout

Voor de Risotto :
risottorijst 250 g
truffelolie
2 sjalotten
3 el geraspte parmezaan
100 ml droge witte
1 l kippenbouillon
boter
olijfolie
peper en zout
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1465083
Homepage ID
1090993
Teller
227
Bron
libelle
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester
Gelegenheid