Bereidingswijze
1 Verwarm de oven voor op 220°C. Pel en plet de knoflook en meng met de peterselie, rozemarijn, tijm, komijn, korianderpoeder, venkelzaad, hazelnoten, grof zeezout en grove peper.
2 Maak insnijdingen van 1 cm van boven naar beneden in de vetkant van het buikspek. Draai het vlees om en beleg het met de kruidenmengeling. Rol het vlees stevig op en bind goed vast met keukentouw. Wrijf in met extra peper en zout. Gaar 20 minuten in de oven. Verlaag de oventemperatuur naar 190°C en bak nog 15 minuten verder.
3 Schil de pastinaken en snij ze in de lengte in 4. Meng de room met de geraspte parmezaan en kruid met peper, zout en nootmuskaat.
4 Haal het buikspek uit de oven en uit de braadslede. Leg de pastinaak erin en overgiet met het roommengsel. Leg er het buikspek op en zet nog 1 uur in de oven.
5 Neem het vlees uit de oven en laat 5 minuten rusten. Snij het in plakken en serveer het met de romige pastinaak. Werk af met de verse rozemarijn.
2 Maak insnijdingen van 1 cm van boven naar beneden in de vetkant van het buikspek. Draai het vlees om en beleg het met de kruidenmengeling. Rol het vlees stevig op en bind goed vast met keukentouw. Wrijf in met extra peper en zout. Gaar 20 minuten in de oven. Verlaag de oventemperatuur naar 190°C en bak nog 15 minuten verder.
3 Schil de pastinaken en snij ze in de lengte in 4. Meng de room met de geraspte parmezaan en kruid met peper, zout en nootmuskaat.
4 Haal het buikspek uit de oven en uit de braadslede. Leg de pastinaak erin en overgiet met het roommengsel. Leg er het buikspek op en zet nog 1 uur in de oven.
5 Neem het vlees uit de oven en laat 5 minuten rusten. Snij het in plakken en serveer het met de romige pastinaak. Werk af met de verse rozemarijn.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Super lekker Italiaans feestgerecht voor kerstmis .Serveer bij dit gerecht een rode wijn met karakter.
Ingrediënten
1 stuk buikspek (ongeveer 2 kilo)
3 knoflook teentjes
3 el bladpeterselie (gesnipperd)
verse rozemarijn (enkele takjes)
70 g hazelnoten
1 tl tijm
1/2 tl rozemarijn
1/2 tl komijnpoeder
1/2 tlkorianderpoede
1 tl venkelzaad
15 g grof zeezout
2 tl peper (grof)
Voor de pastinaak :
pastinaak 800 g
room 200 ml
geraspte parmezaan 80 g
nootmuskaat
peper en zout
3 knoflook teentjes
3 el bladpeterselie (gesnipperd)
verse rozemarijn (enkele takjes)
70 g hazelnoten
1 tl tijm
1/2 tl rozemarijn
1/2 tl komijnpoeder
1/2 tlkorianderpoede
1 tl venkelzaad
15 g grof zeezout
2 tl peper (grof)
Voor de pastinaak :
pastinaak 800 g
room 200 ml
geraspte parmezaan 80 g
nootmuskaat
peper en zout
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1465081
Homepage ID
1090993
Teller
194
Bron
libelle
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid