Cannelloni met pompoenpuree en salieboter

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 12/12/2018 - 08:05
Bereidingswijze
1 Verwarm de oven voor op 220°C. Snij het pompoenvruchtvlees in stukken en kook ze in ongeveer 8 min. gaar in kokend lichtgezouten water.
2 Rasp de parmezaan. Pureer de pompoen en voeg de parmezaan, het paneermeel en een klontje boter toe. Kruid met peper en zout, en roer goed.
3 Vul de cannellonibuisjes met een spuitzak met de pompoenpuree. Leg ze in een beboterde ovenschaal. Giet de groentebouillon erover, dek af met aluminiumfolie en laat 15 à 20 min. garen in de oven.
4 Hak de salie fijn. Meng de zachte boter met de fijngehakte salie, kruid met peper en zout en meng. Rol de helft van de boter in vershoudfolie tot een worst en laat opstijven in de koelkast. Laat de andere helft op een laag vuurtje smelten.
5 Haal de cannelloni uit de oven en verdeel ze over borden. Giet er de gesmolten salieboter over en werk af met enkele blaadjes verse salie. Geef er nog wat extra salieboter bij.
Afbeelding
Cannelloni met pompoenpuree en salieboter
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Makkelijk vooraf te maken en dus extra snel op je feesttafel.
Ingrediënten
800 g pompoen (vruchtvlees)
8 cannellonipijpjes8
verse salie
100 g boter (op kamertemperatuur)
50 g parmezaan
50 g paneermeel
200 ml groentebouillon
peper en zout
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1465079
Homepage ID
1090993
Teller
87
Bron
libelle
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester
Gelegenheid