Bereidingswijze
Breek de eieren en scheid de dooiers van de eiwitten. Klop de suiker met de eidooiers schuimig
Breek de chocolade in stukken en hou een stuk apart voor de schilfers. Smelt de rest van de chocolade in een beetje melk en roer er de mascarpone onder. Voeg de eidooiers toe en klop stevig tot het mengsel homogeen is
Klop vervolgens de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig door het mascarponemengsel
Meng de frambozensaus met het frambozenbier in een diep bord. Haal de lange vingers door het mengsel en leg een laag in je vorm Bedek met een paar frambozen en overgiet met een laag mascarponemengsel. Herhaal tot alles op is, maar eindig met het mascarponemengsel
Laat de bieramisu minstens 4 uur in de koelkast rusten en haal kort voor het opdienen uit de koelkast. Werk af met frambozen en geroosterde amandelschilfers of frisse muntblaadjes.
Breek de chocolade in stukken en hou een stuk apart voor de schilfers. Smelt de rest van de chocolade in een beetje melk en roer er de mascarpone onder. Voeg de eidooiers toe en klop stevig tot het mengsel homogeen is
Klop vervolgens de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig door het mascarponemengsel
Meng de frambozensaus met het frambozenbier in een diep bord. Haal de lange vingers door het mengsel en leg een laag in je vorm Bedek met een paar frambozen en overgiet met een laag mascarponemengsel. Herhaal tot alles op is, maar eindig met het mascarponemengsel
Laat de bieramisu minstens 4 uur in de koelkast rusten en haal kort voor het opdienen uit de koelkast. Werk af met frambozen en geroosterde amandelschilfers of frisse muntblaadjes.
Afbeelding
Aantal personen
10.00
Aantal stuks
1.00
Vertel iets leuks over dit recept
Nee geen typ foutje, het heet gewoon echt zo,
Frambozen bier en witte chocolade..
Frambozen bier en witte chocolade..
Ingrediƫnten
4 eieren
40 g suiker
100 g witte chocolade
50 ml volle melk
250 gram mascarpone
100 ml frambozensaus
100 ml frambozenbier
20 lange vingers
250 g frambozen
licht geroosterde amandelschilfers (optioneel)
muntblaadjes (optioneel)
Hulpmiddelen & keukengerei
Cake blik Bekleed met Bakpapier
Mengkom
Kookpan
Mengkom
Kookpan
Leuke tips
Kan natuurlijk ook met kersen bier of liefmans nog sterker met frambozen likeur
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1465077
Homepage ID
2289241
Teller
307
Bron
BaPaS
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid