Bereidingswijze
1 Snij de manchegokaas in kleine stukjes en warm ze samen met de mascarpone op in een pannetje tot alles gesmolten is. Schep over in een spuitzak en laat een paar uur of een nacht afkoelen en opstijven in de ijskast.
2 Pel en snipper de rode ui en 8 blaadjes basilicum heel fijn. Snij de vijgen in grovere blokjes. Hak de hazelnoten grof.
3 Meng de vijgen, rode ui, basilicum en hazelnoten met 2 eetlepels olijfolie en wat grove peper.
4 Leg wat vijgentartaar in een bord en verdeel er dotjes manchegocrème en stukjes gebroken pappadums tussen. Bestrooi met extra basilicum, fleur de sel en wat peper.
2 Pel en snipper de rode ui en 8 blaadjes basilicum heel fijn. Snij de vijgen in grovere blokjes. Hak de hazelnoten grof.
3 Meng de vijgen, rode ui, basilicum en hazelnoten met 2 eetlepels olijfolie en wat grove peper.
4 Leg wat vijgentartaar in een bord en verdeel er dotjes manchegocrème en stukjes gebroken pappadums tussen. Bestrooi met extra basilicum, fleur de sel en wat peper.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een heerlijk vegetarisch voorgerechtje boordevol zuiderse smaken. Begin wel de avond vooraf want de manchegocrème moet een nachtje opstijven.
Ingrediënten
8 verse vijgen
150 g manchego
150 g mascarpone
1/2 rode ui
1 handje vers basilicum
50 g hazelnoten
60 g pappadums
olijfolie
peper
fleur de sel
150 g manchego
150 g mascarpone
1/2 rode ui
1 handje vers basilicum
50 g hazelnoten
60 g pappadums
olijfolie
peper
fleur de sel
Hulpmiddelen & keukengerei
spuitzak
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Vegetarisch
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1465041
Homepage ID
1090993
Teller
1821
Bron
libelle
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid