Bereidingswijze
1 Laat de krab uitlekken. Prak ze met een vork en verwijder eventuele harde vezels. Prak het eigeel met een vork en snij het wit in kleine blokjes. Snij de komkommer in dunne plakjes.
2 Meng eiwit en eigeel met de krab en wat mayonaise. Breng op smaak met citroensap, peper en zout.
3 Leg de plakjes zalm open en schep er een lepel krabsla op. Neem de randen samen en draai eraan, zodat de zalm een bonbon vormt.
4 Schik wat plakjes komkommer op vier bordjes en leg er telkens een zalmbonbon op, met de sluiting naar onderen. Werk af met dille, zure room en enkele druppeltjes balsamicoazijn.
2 Meng eiwit en eigeel met de krab en wat mayonaise. Breng op smaak met citroensap, peper en zout.
3 Leg de plakjes zalm open en schep er een lepel krabsla op. Neem de randen samen en draai eraan, zodat de zalm een bonbon vormt.
4 Schik wat plakjes komkommer op vier bordjes en leg er telkens een zalmbonbon op, met de sluiting naar onderen. Werk af met dille, zure room en enkele druppeltjes balsamicoazijn.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekker en eenvoudig met een chique twist
Ingrediƫnten
4 plakjes zalm (gemarineerd met dille, kant-en-klaar)
1 blikje kingkrab (van goede kwaliteit)
1/2 komkommer (in dunne plakjes)
1 ei (hardgekookt)
zure room
mayonaise ((liefst zelfgemaakt))
balsamicoazijn
citroensap
4 dille takjes
peper
zout
1 blikje kingkrab (van goede kwaliteit)
1/2 komkommer (in dunne plakjes)
1 ei (hardgekookt)
zure room
mayonaise ((liefst zelfgemaakt))
balsamicoazijn
citroensap
4 dille takjes
peper
zout
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1465037
Homepage ID
1090993
Teller
5025
Bron
libelle
Drank
Uit
Bookmarked
13
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid