Bereidingswijze
1 Verwarm de oven voor op 180°C. Mix de forel fijn samen met de zure room, roomkaas, dille en citroenschil.
2 Steek 8 cirkels (10 cm) uit het bladerdeeg en steek in 4 van die cirkels in het midden een sterretje uit (eventueel met vormpje). Klop het ei los, bestrijk er de deegcirkels met uitgestoken ster mee.
3 Verdeel de forelmousse over de vier andere deegcirkels. Bestrijk de rand met losgeklopt ei en leg er de deegcirkels met sterretje bovenop. Druk de randen lichtjes aan. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
4 Bak in 15 à 20 minuten goudbruin en gaar in de oven.
5 Mix de peterselie met de olie en de azijn tot een fijn geheel en meng de kappertjes erdoorheen. Breng op smaak met peper en zout en verdeel over de taartjes. Serveer met een groene salade.
2 Steek 8 cirkels (10 cm) uit het bladerdeeg en steek in 4 van die cirkels in het midden een sterretje uit (eventueel met vormpje). Klop het ei los, bestrijk er de deegcirkels met uitgestoken ster mee.
3 Verdeel de forelmousse over de vier andere deegcirkels. Bestrijk de rand met losgeklopt ei en leg er de deegcirkels met sterretje bovenop. Druk de randen lichtjes aan. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
4 Bak in 15 à 20 minuten goudbruin en gaar in de oven.
5 Mix de peterselie met de olie en de azijn tot een fijn geheel en meng de kappertjes erdoorheen. Breng op smaak met peper en zout en verdeel over de taartjes. Serveer met een groene salade.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Origineel voorgerecht, makkelijk, snle en super lekker
Ingrediënten
300 g gerookte forel
2 rollen bladerdeeg (kant-en-klaar)
3 el dille (gehakt)
2 el citroenschil (gehakt)
2 el zure room
2 el roomkaas (type Philadelphia)
1 ei1
Voor de peterseliedressing :
4 el bladpeterselie (gehakt)
2 el kappertje (gespoeld)l
2 el olijfoliel
4 el witte balsamicoazijn
peper en zout
2 rollen bladerdeeg (kant-en-klaar)
3 el dille (gehakt)
2 el citroenschil (gehakt)
2 el zure room
2 el roomkaas (type Philadelphia)
1 ei1
Voor de peterseliedressing :
4 el bladpeterselie (gehakt)
2 el kappertje (gespoeld)l
2 el olijfoliel
4 el witte balsamicoazijn
peper en zout
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1465035
Homepage ID
1090993
Teller
226
Bron
libelle
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid