Tartaar van haspengouw beef, gerookte paling en waterkers

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 12/10/2018 - 10:11
Bereidingswijze
Snijd de Haspengouw beef in tartaar, snijd de gerookte paling in mooie blokjes. Meng hieronder de eidooier, de mosterd, peper, zout en het fijngesneden sjalotje. Snijd de parmezaan met een kaasmes in plakjes. Was de waterkers voorzichtig, houd enkele mooie takjes apart om af te werken. Zet een pot op met kokend water en kook hierin de waterkers gedurende 1 minuutje. Haal uit het kokend water en verfris onmiddellijk op wat ijswater, zo behoud je de mooie groene kleur. Mix de waterkers met wat water, peper en zout in de blender totdat je een mooie gladde saus bekomt. Zeef de saus eventueel door.

Dresseer de rundstartaar, werk deze af met de parmezaanschilfers, enkele takjes waterkers en tenslotte met wat saus van de waterkers.
Afbeelding
Tartaar van haspengouw beef, gerookte paling en waterkers
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een heerlijk voorgerecht voor de feestdagen, deze tartaar van haspengouw beef, gerookte paling en waterkers. Met het verfijnde receptje zet je dit gerecht snel op tafel en verras je al je gasten! 

Door te kiezen voor paling met het blauwe ESF-logo draagt u bij aan het in stand houden en bevorderen van de natuurlijke palingstand. Zo blijft paling een oer-Hollandse lekkernij, ook voor toekomstige generaties!
 
Ingrediënten
400 g mager Haspengouw beef
100 g gerookte paling
4 bussels waterkers
1 eidooier
peper en zout
4 tl mosterd
1 fijngesneden sjalotje
100 g parmezaan
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1464981
Homepage ID
2404667
Teller
864
Bron
TVL.be
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
Palingweb_expert
Gelegenheid