Bereidingswijze
Meng boursin met crème fraiche, dille en mierikswortel en voeg zout en peper toe naar smaak, zet even weg
Bekleed je cake blik met folie ( smeer even licht in met wat olie zo blijft het plastic mooi zitten )
Zorg dat het ruim over lapt.
Bekleed nu het blik met 2 lagen dun gesneden zalm , ook die moeten zover overlappen dat je straks de bodes ook Bekleed hebt
Leg daar op de helft van de komkommer strips, en vervolgens de helft van het kaas mengsel op.
Leg daar in de lengte van het blik weer 2 lagen zalm op dan komkommer en de rest van het kaas mengsel.
Vouw nu dicht met de zalm en dan redelijk strak het plastic.
Laat 15 min opstijven, vergeet voor het om draaien niet eerst ff het plastic los te maken😆
Toppings etc. Optineel.
Je kunt extras toevoegen aan het kaas mengsel zoals bv wat worcestersaus, tobacco of wasabi
Als je wat op de boven kant wil hebben zodat je bij het om draaien een mooi plaatje hebt doe dan eerst bv. Wat gare groene asperge punten met Hollandse garnalen in het blik voordat je het Bekleed met de zalm.
Plakjes ei, peper korrels, gedroogde groene kruiden of zelfs groenten in aspic, k&k bij je slager vandaan, gewoon dun gesneden plakjes, het lijkt heel wat en geen gedoe 😎
Bekleed je cake blik met folie ( smeer even licht in met wat olie zo blijft het plastic mooi zitten )
Zorg dat het ruim over lapt.
Bekleed nu het blik met 2 lagen dun gesneden zalm , ook die moeten zover overlappen dat je straks de bodes ook Bekleed hebt
Leg daar op de helft van de komkommer strips, en vervolgens de helft van het kaas mengsel op.
Leg daar in de lengte van het blik weer 2 lagen zalm op dan komkommer en de rest van het kaas mengsel.
Vouw nu dicht met de zalm en dan redelijk strak het plastic.
Laat 15 min opstijven, vergeet voor het om draaien niet eerst ff het plastic los te maken😆
Toppings etc. Optineel.
Je kunt extras toevoegen aan het kaas mengsel zoals bv wat worcestersaus, tobacco of wasabi
Als je wat op de boven kant wil hebben zodat je bij het om draaien een mooi plaatje hebt doe dan eerst bv. Wat gare groene asperge punten met Hollandse garnalen in het blik voordat je het Bekleed met de zalm.
Plakjes ei, peper korrels, gedroogde groene kruiden of zelfs groenten in aspic, k&k bij je slager vandaan, gewoon dun gesneden plakjes, het lijkt heel wat en geen gedoe 😎
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Aantal stuks
1.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een terrine in 30 minuten zonder gedoe met gelatine en andere frutsels, gewoon lekker, en je hoeft er zeker geen keukenprins voor te zijn , iedereen kan dit
Ingrediënten
80 gr. Boursin ( de normale)
200 ml. Crème fraiche
2 el verse dille
1 el mierikswortel pasta
500 gr. + gerookte zalm
1 komkommer geschild in dunne reepjes ( laat goed uitlekken op keukenpapier )
Zout 3n peper
200 ml. Crème fraiche
2 el verse dille
1 el mierikswortel pasta
500 gr. + gerookte zalm
1 komkommer geschild in dunne reepjes ( laat goed uitlekken op keukenpapier )
Zout 3n peper
Hulpmiddelen & keukengerei
Cakeblik
Vershoud folie
Mengkom met spatel
Vershoud folie
Mengkom met spatel
Leuke tips
Dit kun je in allerlei vormen maken de clasieker is een tulband, maar ramequins gaan natuurlijk ook prima
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Engels
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1464919
Homepage ID
2289241
Teller
456
Bron
Good housekeeping
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid