Bereidingswijze
schil de appels, stoof ze in de witte wijn gaar. Voeg de suiker en kaneel toe en laat afkoelen. Plet of mix de appeltjes en meng ze in een kom met de vanillecreme en de mascarpone. Klop de eiwitten op en meng ze met het kaasmengsel. Verkruimel de koeken (doe in een diepvries zakje en plet met deegrol) en meng dit dan met de honing. Doe in elk potje wat verkruimelde koekjes en daarna je kaasmengsel. Probeer om ze niet direct op te eten en ze toch even te laten opstijven in de koelkast. Smakelijk!
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Aantal stuks
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Mijn moeder maakte dit dessert vaak toen ik nog jong was. Ze had er steeds succes mee en het was klaar in 1 2 3. Vroeger kreeg je soms staaltjes in de bus van recepten (je kon je dan abonneren om een volledig boek te verzamelen) daar heeft ze dit receptje vandaan. Enige jaren later vroeg ik het recept maar helaas kon ze deze niet meer vinden... dankzij eens grondig te zoeken op internet heb ik op een forum een recept gevonden die volledig dezelfde smaak heeft als haar receptje! Ik heb deze sindsdien al tiental keer gemaakt en nog steeds krijg ik van mijn gasten een enthousiaste reactie. Probeer maar eens uit en verras je gasten!
Ingrediënten
250 gram mascarpone, 100 gram vanille crème (bv danette), 2 groene appelen, 50 gram suiker, 1 zakje vanillesuiker (8 gram), 1/2 dl witte wijn, 2 eiwitten, kaneel, 70 gram petit beurre koekjes, 3 eetlepels honing
Hulpmiddelen & keukengerei
Mixer, kom, kleine pan, deegrol om de koekjes te vermorzelen
Leuke tips
Heeft geen extra versiering nodig (indien gewenst kan je er wel een framboosje opleggen
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1464889
Homepage ID
2789065
Teller
63
Bron
Moedertje lief
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Notenvrij
Vegetarisch
Gelegenheid