Bereidingswijze
1.Prak de zalm met peper, zout , mayonaise , citroensap en roer alles goed door elkaar . Proef of het fris smaakt , voeg anders meer citroensap toe.
2.Schep de slagroom voorzichtig door het geheel . Nu wordt deze zalmsalade lekker luchtig.
3.Schep de salade in 6 amuse glaasjes en laat door en door koud worden in de koelkast
4.Rooster de hazelnoten goudbruin in een droge koekenpan en laat afkoelen.
5.Leg er vlak voor het serveren een hazelnootje op en werk af met een takje dille of blaadje little gem.
6.Ik had wat room over en heb een dotje op de salade gelegd, zoals op de foto te zien is.
2.Schep de slagroom voorzichtig door het geheel . Nu wordt deze zalmsalade lekker luchtig.
3.Schep de salade in 6 amuse glaasjes en laat door en door koud worden in de koelkast
4.Rooster de hazelnoten goudbruin in een droge koekenpan en laat afkoelen.
5.Leg er vlak voor het serveren een hazelnootje op en werk af met een takje dille of blaadje little gem.
6.Ik had wat room over en heb een dotje op de salade gelegd, zoals op de foto te zien is.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Aantal stuks
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ik won op de site van Culinaire Bagage haar boekje , Feestrecepten uit Limburg . Ik maakte dit met de Kerst verleden jaar voor ons familie dinertje.
Ingrediënten
1 blikje roze zalm uitgelekt zonder vel en graat
2 volle el mayonaise of een light variant
2 flinke el slagroom lobbig zonder suiker
vers geperst citroensap naar smaak
vergemalen peper en zout naar smaak
hazelnoten zonder vliesje
glaasjes of krokante cups ( Jos Poell)
2 volle el mayonaise of een light variant
2 flinke el slagroom lobbig zonder suiker
vers geperst citroensap naar smaak
vergemalen peper en zout naar smaak
hazelnoten zonder vliesje
glaasjes of krokante cups ( Jos Poell)
Hulpmiddelen & keukengerei
glaasjes schaaltje en vork
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Amuse
Recept ID
1464859
Homepage ID
2796273
Teller
1019
Bron
Uit het boekje Feestrecepten uit Limburg van Culinaire Bagage. Eigen tekst en foto.
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid