Bereidingswijze
1.Spoel de coquilles even af en dep ze droog met keukenpapier. Rooster het sneetje brood circa 10 minuten in een oven van 160 graden. Vermaal het dan in de Keukenmachine tot fijne kruimels ( of rol fijn in een stevig plastic zakje met een deegroller) Zet even opzij en maak dan de citroen saus.
2.Verwarm de room met de citroenrasp en het sap van een halve citroen in een pannetje. Laat dit zachtjes 5 minuten trekken.
3.Laat dan de klont roomboter in het roommengsel smelten en laat dit geheel even iets afkoelen.
4.Klop er dan de eidooier door zodat de saus iets indikt. Breng op smaak met wat peper en zout.
5.Bak het broodkruim knapperig in een beetje boter.
6.Bak de coquilles in een hete koekenpan in 2 minuten aan elke kant goudbruin.
7.Schep wat saus in een schaaltje en leg er de coquille in. Werk af met wat gesnipperde platte peterselie en broodkruim en serveer direct.
2.Verwarm de room met de citroenrasp en het sap van een halve citroen in een pannetje. Laat dit zachtjes 5 minuten trekken.
3.Laat dan de klont roomboter in het roommengsel smelten en laat dit geheel even iets afkoelen.
4.Klop er dan de eidooier door zodat de saus iets indikt. Breng op smaak met wat peper en zout.
5.Bak het broodkruim knapperig in een beetje boter.
6.Bak de coquilles in een hete koekenpan in 2 minuten aan elke kant goudbruin.
7.Schep wat saus in een schaaltje en leg er de coquille in. Werk af met wat gesnipperde platte peterselie en broodkruim en serveer direct.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit gerechtje geserveerd op een dinertje voor vrienden als amuse.
Ingrediƫnten
4 coquilles schoongemaakt
1 sneetje bruinbrood
1 bio citroen
125 ml slagroom
peper en zout
1 el blad peterselie gesnipperd
1 eidooier
1 klont roomboter
Hulpmiddelen & keukengerei
schaaltje of schelpen
Leuke tips
Lekker met een stukje brood om de saus op te deppen.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Amuse
Recept ID
1464817
Homepage ID
49821
Teller
66
Bron
Keukenliefde maar eigen inbreng , tekst en foto.
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid