Bereidingswijze
1 Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een taartvorm met bakpapier.
2 Smelt de boter en de chocolade au bain-marie.
3 Klop de eieren met de suiker licht en romig, tot het volume verdubbeld is. Roer er het chocoladebotermengsel en de cranberry's door. Zeef de bloem boven het beslag en meng.
4 Giet het beslag in de bakvorm. Bak de taart 20 tot 25 minuten in het midden van de oven, tot de bovenkant knapperig is en de binnenkant de textuur heeft van chocolademousse.
5 Laat lichtjes afkoelen en werk naar smaak af met poedersuiker. Zet de taart in het midden van de tafel, geef iedereen een lepeltje en aanvallen maar!
2 Smelt de boter en de chocolade au bain-marie.
3 Klop de eieren met de suiker licht en romig, tot het volume verdubbeld is. Roer er het chocoladebotermengsel en de cranberry's door. Zeef de bloem boven het beslag en meng.
4 Giet het beslag in de bakvorm. Bak de taart 20 tot 25 minuten in het midden van de oven, tot de bovenkant knapperig is en de binnenkant de textuur heeft van chocolademousse.
5 Laat lichtjes afkoelen en werk naar smaak af met poedersuiker. Zet de taart in het midden van de tafel, geef iedereen een lepeltje en aanvallen maar!
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Origineel en lekker deze lepeltaart !Dit recept voor lepeltaart met cranberry's is lekker, makkelijk, goedkoop en perfect voor kerst! Serveren lauw en geven aan de gasten een lepel en de aanval kan beginnen !
Ingrediënten
200 g boter
200 g pure chocolade
6 eieren
300 g suiker
100 g cranberry's
100 g bloem
poedersuiker
200 g pure chocolade
6 eieren
300 g suiker
100 g cranberry's
100 g bloem
poedersuiker
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1464781
Homepage ID
1090993
Teller
1003
Bron
libelle
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Gelegenheid