Parelhoenragout met champagne en amandelkroketjes

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 12/06/2018 - 05:52
Bereidingswijze
1 Kook de parelhoenstukken gaar in de gevogeltefond. Haal het vlees van de botjes en snij het klein. Zeef de fond. Verhit boter in een pan en bak de oesterzwammen.
2 Verhit boter in een steelpannetje, schep de bloem erdoor, blus met de fond. Roer er tot slot de champagne door, roer tot een gladde saus. Kruid af met peper en zout. Voeg de oesterzwammen en het parelhoenvlees toe.
3 Schil de aardappelen en kook ze gaar in lichtgezouten water. Pureer ze samen met de boter en de eidooiers. Kruid met peper, zout, nootmuskaat.
4 Rooster de helft van de amandelschilfers en meng met de puree. Rol er bolronde kroketjes van. Klop het eiwit los. Meng het paneermeel met de rest van de amandelschilfers. Wentel de kroketjes door de bloem, dan door het eiwit en ten slotte door het amandelpaneermeel. Bak ze goudbruin in frituurolie van 175°C.
5 Serveer de ragout met de amandelkroketjes. Werk af met gesnipperde bieslook.
Afbeelding
Parelhoenragout met champagne en amandelkroketjes
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Feestelijk en super lekker met de huisgemaakte amandelkroketjes
Ingrediënten
1 parelhoen (in stukken)
1 l kippenfond
250 g oesterzwammen (schoongemaakt en in plakjes)
250 ml champagne (of schuimwijn)
225 g boter
150 g bloem
6 el bieslook (gesnipperd)
800 g aardappelen
60 g amandelschilfers
2 eieren gesplitst
40 g paneermeel
nootmuskaat
peper
zout
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1464777
Homepage ID
1090993
Teller
49
Bron
libelle
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester
Gelegenheid