Parelhoen met kastanjes

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 12/06/2018 - 05:46
Bereidingswijze
1 Verwarm de oven voor op 200°C. Maak de groenten schoon. Snij de knolselder en appels in blokjes, de prei in ringen. Pel en halveer de sjalotten. Halveer de kastanjes.
2 Spoel het parelhoen vanbinnen en vanbuiten. Dep het goed droog. Kruid met peper en zout.
3 Meng de appel met de knolselder en de helft van de kastanjes. Kruid met peper en zout. Vul er het parelhoen mee. Sluit de opening en maak vast met prikkers. Bind op met keukentouw.
4 Bak het parelhoen rondom goudbuin in olie, in een pan die in de oven kan. Doe er de sjalotten, de prei en de rest van de kastanjes bij en bak kort mee. Kruid met peper en zout.
5 Verwarm de wijn met de honing en de bouillon. Schenk over het parelhoen. Dek af met aluminiumfolie en zet 45 minuten in de oven.
6 Neem de aluminiumfolie weg en laat nog 30 minuten verder garen. Garneer net voor het serveren met het basilicum.
Afbeelding
Parelhoen met kastanjes
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekker met aardappelpuree en spruitjes
Ingrediënten
1 parelhoen (ca. 1,2 kg)
1 knolselder (kleine)
2 preien
6 sjalotten
3 appelen (kleine)
350 g voorgegaarde kastanjes (supermarkt)
150 ml droge witte wijn
100 ml groentebouillon
5 basilicum takjes
1 el honing
1 el olijfolie
peper
zout
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1464775
Homepage ID
1090993
Teller
118
Bron
libelle
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester
Gelegenheid