Bereidingswijze
Bereiding10 min. + ± 1 u. 10 min.
1 Verwarm de oven voor op 220 °C en kruid de parelhoen met peper en zout
2 Vet een ovenschaal in met 1 koffiel. boter en leg er de parelhoen in. Zet 20 min. in de voorverwarmde oven.
3 Verlaag de oventemperatuur tot 175 °C en bak nog ± 50 min.
1 Verwarm de oven voor op 220 °C en kruid de parelhoen met peper en zout
2 Vet een ovenschaal in met 1 koffiel. boter en leg er de parelhoen in. Zet 20 min. in de voorverwarmde oven.
3 Verlaag de oventemperatuur tot 175 °C en bak nog ± 50 min.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Parelhoen wordt bereid als jonge fazant, patrijs of zelfs als kip. Het vlees kan geroosterd of gesauteerd worden. Het vlees van een oudere parelhoen is wat steviger en wordt vooral verwerkt als ragout of bereid als poularde. Om het vlees tijdens het bereiden sappig te houden, is het raadzaam het te barderen en regelmatig te bedruipen met braadvocht. Flamberen met cognac verbetert de smaak nog meer.
Ingrediënten
1 parelhoen
1 koffiel. boter
peper en zout
1 koffiel. boter
peper en zout
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1464773
Homepage ID
1090993
Teller
178
Bron
colruyt
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid