Geglaceerd hammetje

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 12/05/2018 - 14:55
Bereidingswijze
Voorbereiding :
1 Verwarm de oven voor op 200° C. Kerf het vet van de ham ruitvormig in en prik in elk kruisje een kruidnagel. Leg de ham in een braadslede van passend formaat.
2 Verwarm de cognac samen met de mosterd, de suiker en 2,5 dl water op een laag vuurtje. Roer tot de suiker is opgelost.
3 Bestrijk de ham met het glazuur en schenk de rest van het glazuur rondom de ham. Zet het hammetje 1 uur in de voorverwarmde oven en bedruip zo nu en dan met braadvocht. Controleer regelmatig of de ham niet te droog wordt en giet er indien nodig nog wat water bij.
4 Leg de ham op een schaal en zet de braadslede op middelhoog vuur. Laat het braadvocht, onder voortdurend roeren, inkoken tot het kleverig is. Bestrijk de ham ermee en serveer warm.
Afbeelding
Geglaceerd hammetje
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een feestelijke topper ! Niet moeilijk en super lekker ! 
Ingrediënten
beenham (zonder zwoerd, ca. 4 kg, liefst met bot)
25 kruidnagels
2,5 dl cognac
250 g rietsuiker
1 el dijonmosterd
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1464755
Homepage ID
1090993
Teller
1446
Bron
libelle
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester
Gelegenheid