Bereidingswijze
-Verwarm de oven op 160°.
-Wrijf de onglet in met olijfolie en breng goed op smaak met peper en zout. Braad het vlees 5 minuten aan elke kant .
-Bevochtig het hooi met water en een scheutje rode wijn, leg dit in een ruime braadpot. Strooi de Provençaalse kruiden over het hooi. Leg hierop het vlees en bedek met klontjes boter. Dek het vlees af met de rest van het hooi.
-Zet het vlees in de oven. Plaats een kommetje met water in de oven en laat het vlees 60 minuten garen.
Als het vlees klaar is, laat je het 20 minuten rusten.
-Wil je de onglet liever op een klassieke manier klaarmaken?
Verhit een flinke klont boter in een pan. Leg het vlees in de pan als de boter lichtjes begint te kleuren.
Bak 3 minuten aan elke kant als het 'bleu' moet zijn. Saingnant? Plaats in de oven voor nog eens 3 minuten.
Á point? Plaats in de oven voor 6 minuten.
-Haal het uit de oven en laat het 15 minuten rusten onder aluminiumfolie.
Spruitjes:
-Maak de spruiten schoon, verwijder het harde uiteinde en blancheer de spruiten kort in licht gezouten water. Leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Kruid met peper en zout.
-Besprenkel daarna met olijfolie en esdoornsiroop. Schuif ze in de oven en rooster de spruiten tot ze goudbruin en lichtjes gekarameliseerd zijn.
-Rits de naaldjes van de tijm en voeg toe aan de spruiten. Schud de spruiten nog een keer om. Zet nog 5 extra minuten in de oven.
Maak ondertussen het biersausje:
-Snijd de sjalotten en hak de peterselie fijn.
-Smelt de boter in een steelpannetje en voeg de sjalotten, bruine suiker en peterselie toe.
-Laat het geheel zachtjes bruinen.
-Voeg de bloem toe. Schep het geheel goed om en schenk er het bier bij. Laat het geheel nog even opkoken.
-Breng verder op smaak met peper en zout en zet even aan de kant, maar houd warm.
-Snijd het vlees in plakken.
-Serveer met het biersausje, geroosterde spruiten en smeuïge aardappelpuree.
-Wrijf de onglet in met olijfolie en breng goed op smaak met peper en zout. Braad het vlees 5 minuten aan elke kant .
-Bevochtig het hooi met water en een scheutje rode wijn, leg dit in een ruime braadpot. Strooi de Provençaalse kruiden over het hooi. Leg hierop het vlees en bedek met klontjes boter. Dek het vlees af met de rest van het hooi.
-Zet het vlees in de oven. Plaats een kommetje met water in de oven en laat het vlees 60 minuten garen.
Als het vlees klaar is, laat je het 20 minuten rusten.
-Wil je de onglet liever op een klassieke manier klaarmaken?
Verhit een flinke klont boter in een pan. Leg het vlees in de pan als de boter lichtjes begint te kleuren.
Bak 3 minuten aan elke kant als het 'bleu' moet zijn. Saingnant? Plaats in de oven voor nog eens 3 minuten.
Á point? Plaats in de oven voor 6 minuten.
-Haal het uit de oven en laat het 15 minuten rusten onder aluminiumfolie.
Spruitjes:
-Maak de spruiten schoon, verwijder het harde uiteinde en blancheer de spruiten kort in licht gezouten water. Leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Kruid met peper en zout.
-Besprenkel daarna met olijfolie en esdoornsiroop. Schuif ze in de oven en rooster de spruiten tot ze goudbruin en lichtjes gekarameliseerd zijn.
-Rits de naaldjes van de tijm en voeg toe aan de spruiten. Schud de spruiten nog een keer om. Zet nog 5 extra minuten in de oven.
Maak ondertussen het biersausje:
-Snijd de sjalotten en hak de peterselie fijn.
-Smelt de boter in een steelpannetje en voeg de sjalotten, bruine suiker en peterselie toe.
-Laat het geheel zachtjes bruinen.
-Voeg de bloem toe. Schep het geheel goed om en schenk er het bier bij. Laat het geheel nog even opkoken.
-Breng verder op smaak met peper en zout en zet even aan de kant, maar houd warm.
-Snijd het vlees in plakken.
-Serveer met het biersausje, geroosterde spruiten en smeuïge aardappelpuree.
Afbeelding
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
De geroosterde spruitjes smaken heerlijk met een lekker stukje onglet, dat je zowel traditioneel als in hooi kan garen. Het biersausje maakt jouw gerecht helemaal af.
Ingrediënten
Voor het vlees :
een stuk onglet (ongeveer 1kg)
2 el olijfolie
50 g boter
300 g hooi
fleur de sel
peper
1 boeketje Provençaalse kruiden
Voor het biersausje:
30 g boter
2 sjalotten
1 el bloem
300 ml donker kasteelbier
3 el peterselie
mosterd
1el bruine suiker of naar eigen smaak
Voor de spruiten:
600 g spruiten
Olijfolie
Tijm
2 el esdoornsiroop of honing
een stuk onglet (ongeveer 1kg)
2 el olijfolie
50 g boter
300 g hooi
fleur de sel
peper
1 boeketje Provençaalse kruiden
Voor het biersausje:
30 g boter
2 sjalotten
1 el bloem
300 ml donker kasteelbier
3 el peterselie
mosterd
1el bruine suiker of naar eigen smaak
Voor de spruiten:
600 g spruiten
Olijfolie
Tijm
2 el esdoornsiroop of honing
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1464643
Homepage ID
1090993
Teller
48
Bron
lekker van bij ons
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid