Bereidingswijze
-Pel de avocado's, verwijder de pit en doe de helften in de blender. Voeg de overige ingrediënten voor de avocadocrème toe en mix glad.
-Kook de fregola al dente in gezouten water. Giet af en spoel de pastabolletjes af onder koud, stromend water. Laat uitlekken.
-Doe de fregola in een grote kom. Meng er ongeveer 4 grote eetlepels van de avocadocrème, de fijngehakte koriander en de fijngehakte munt onder.
-Snijd de tonijnfilet in sashimi (= dunne plakjes).(of laat de visboer dit doen)
SERVEREN:
Schep de fregola mooi in een bord. Leg er enkele plakjes sashimi van tonijn over. Werk af met een plakje avocado, wat olijfolie en een takje bieslook.
-Kook de fregola al dente in gezouten water. Giet af en spoel de pastabolletjes af onder koud, stromend water. Laat uitlekken.
-Doe de fregola in een grote kom. Meng er ongeveer 4 grote eetlepels van de avocadocrème, de fijngehakte koriander en de fijngehakte munt onder.
-Snijd de tonijnfilet in sashimi (= dunne plakjes).(of laat de visboer dit doen)
SERVEREN:
Schep de fregola mooi in een bord. Leg er enkele plakjes sashimi van tonijn over. Werk af met een plakje avocado, wat olijfolie en een takje bieslook.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
La dolce Italia ! Super lekker gerecht ! Fregola of fregula is een pastasoort uit Sardinië. De pasta wordt gemaakt van griesmeel van harde tarwe of semolina en lijkt een beetje op couscous. De bolletjes zijn 2 à 3 mm en worden vaak licht geroosterd wat een subtiele nootachtige smaak geeft. We spreken dan van 'Fregola tostada'.
Ingrediënten
INGREDIËNTEN VOOR 4 PERSONEN
200 gr fregola
1 klein handje muntblaadjes, fijngehakt
1 klein handje korianderblaadjes, fijngehakt
1 plak verse tonijn
1 avocado, in plakjes
bieslook
olijfolie
Voor de avocadocrème:
3 avocado's
2 el witte wijnazijn
2 el sushiazijn
1 el olijfolie
1 el gembersiroop
3 limoenen, het sap
2 el mascarpone
50 ml room
peper
zout
200 gr fregola
1 klein handje muntblaadjes, fijngehakt
1 klein handje korianderblaadjes, fijngehakt
1 plak verse tonijn
1 avocado, in plakjes
bieslook
olijfolie
Voor de avocadocrème:
3 avocado's
2 el witte wijnazijn
2 el sushiazijn
1 el olijfolie
1 el gembersiroop
3 limoenen, het sap
2 el mascarpone
50 ml room
peper
zout
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1464633
Homepage ID
1090993
Teller
224
Bron
njam
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid