Bereidingswijze
1.Verwarm de oven voor op 130 gr.C.
Besmeer de rollade met honingmosterd,peper en
zout.Leg de rollade in een braadslede met rooster en
gaar hem in ongeveer 2 uur. De kerntemperatuur moet
dan ongeveer 75 gr.C. zijn.
2.Smelt de suiker met 1 tl. water en laat het licht karamel
liseren.Blus de karamel af met rode wijn en voeg de
geschilde appeltjes in en kook ze 20 minuten op laag vuur.
Draai ze af en toe om.
. apart. Laat de rest ongeveer 10 minuten inkoken tot een
stroop.Schenk dit over de appeltjes en laat afkoelen
4.Smelt 20 gram van de roomboter in een steelpan en blus
dit af met het apert gehouden Kookvocht van de appeltjes.
Voeg de runderfond toe en laat de saus voor de helft
inkoken. Monteer de saus met de overgebleven 80 gram
koude boter in stukjes. Hierna mag de saus niet meer koken.
5.Verhit 3 deciliter zonnebloemolie in een pannetje en frituur
hierin de salieblaadjes. Laat ze uitlekken op keukenpapier
en serveer ze met de appeltjes en de saus bij de rollade.
Besmeer de rollade met honingmosterd,peper en
zout.Leg de rollade in een braadslede met rooster en
gaar hem in ongeveer 2 uur. De kerntemperatuur moet
dan ongeveer 75 gr.C. zijn.
2.Smelt de suiker met 1 tl. water en laat het licht karamel
liseren.Blus de karamel af met rode wijn en voeg de
geschilde appeltjes in en kook ze 20 minuten op laag vuur.
Draai ze af en toe om.
. apart. Laat de rest ongeveer 10 minuten inkoken tot een
stroop.Schenk dit over de appeltjes en laat afkoelen
4.Smelt 20 gram van de roomboter in een steelpan en blus
dit af met het apert gehouden Kookvocht van de appeltjes.
Voeg de runderfond toe en laat de saus voor de helft
inkoken. Monteer de saus met de overgebleven 80 gram
koude boter in stukjes. Hierna mag de saus niet meer koken.
5.Verhit 3 deciliter zonnebloemolie in een pannetje en frituur
hierin de salieblaadjes. Laat ze uitlekken op keukenpapier
en serveer ze met de appeltjes en de saus bij de rollade.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Honingmosterd maak je makkelijk zelf;
Een eetlepel honing mengen met vier
eetlepels mosterd.
Een eetlepel honing mengen met vier
eetlepels mosterd.
Ingrediënten
°1 kg Rollade van Procureur.
°5 eetl. Mosterd
°4 kleine zure Appels.¨geschil met steeltje eraan.
°1 Kaneelstokje
°4 Kruidnagels.
°50 gram Suiker.
°500 ml rode Wijn.
°1 Citroen ¨schil geraspt*
°1-2 bosje Salie, de blaadjes.
°300 ml Runderfond
°100 gram Roomboter.
° Zonnebloemolie
°Peper en Zout.
°5 eetl. Mosterd
°4 kleine zure Appels.¨geschil met steeltje eraan.
°1 Kaneelstokje
°4 Kruidnagels.
°50 gram Suiker.
°500 ml rode Wijn.
°1 Citroen ¨schil geraspt*
°1-2 bosje Salie, de blaadjes.
°300 ml Runderfond
°100 gram Roomboter.
° Zonnebloemolie
°Peper en Zout.
Hulpmiddelen & keukengerei
OVEN±
BRAADSLEDE±
KOOKPAN±
STEELPAN±
PANNETJE±
BRAADSLEDE±
KOOKPAN±
STEELPAN±
PANNETJE±
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1464609
Homepage ID
1207772
Teller
496
Bron
~KEURSLAGER.
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid