Bereidingswijze
1.Vries de biefstuk licht aan.Schil de aardappelen en snijd ze
in piepkleine blokjes. Breng water aan de kook en blancheer
de aardappelblokjes 1 minuut niet te gaar. Laat ze afkoelen
nadat ze afgekoeld zijn.
2.Schil de a ippel en snijd deze in net zulke kleine blokjes als
de aardappel. Hak de bieslook fijn en meng dit met de
aardappel-en appelblokjes.Schep er vervolgens de stukjes
augurk doorheen.
3.Roer de citroenmayonaise los met de creme-fraiche, breng op
met peper en zout en meng dit door de aardappelsalade.
4.Verwarm de piccallily en zeef er de groenten uit.Roer er
2 eetl. olijolie doorheen en laat afkoelen.
5.Snijd met een scherp mes kleine blokjes van de biefstuk.
Roer het vlees voorzichtig door een eet.l. olijfolie, peper,,
zout, de sjalot en fijngesneden dragon..
6.Vul een garnerring per persoon met eerst 2 eetlepels
aardappelsalade en vervolgens 2 eetl. biefstuktartaar. Druk
het geheel goed aan, voordat de ring
wordt verwijderd. Garneer elk timbaaltje met een pluk kervel
en druppel er wat piccallily-olie omheen
in piepkleine blokjes. Breng water aan de kook en blancheer
de aardappelblokjes 1 minuut niet te gaar. Laat ze afkoelen
nadat ze afgekoeld zijn.
2.Schil de a ippel en snijd deze in net zulke kleine blokjes als
de aardappel. Hak de bieslook fijn en meng dit met de
aardappel-en appelblokjes.Schep er vervolgens de stukjes
augurk doorheen.
3.Roer de citroenmayonaise los met de creme-fraiche, breng op
met peper en zout en meng dit door de aardappelsalade.
4.Verwarm de piccallily en zeef er de groenten uit.Roer er
2 eetl. olijolie doorheen en laat afkoelen.
5.Snijd met een scherp mes kleine blokjes van de biefstuk.
Roer het vlees voorzichtig door een eet.l. olijfolie, peper,,
zout, de sjalot en fijngesneden dragon..
6.Vul een garnerring per persoon met eerst 2 eetlepels
aardappelsalade en vervolgens 2 eetl. biefstuktartaar. Druk
het geheel goed aan, voordat de ring
wordt verwijderd. Garneer elk timbaaltje met een pluk kervel
en druppel er wat piccallily-olie omheen
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Hoezo Huzaren ?
In vroeger eeuwen waren Huzaren,
Hongaarse Huurlingen actief als verkenners
Ze trokken voor de troepen uit,vijandelijk gebied in.
Eten bereiden op vuur? Uit den boze, de vijand zou hen
zien. Daarom namen ze volgens overlevering vooraf
klaargemaakt voedsel mee,of etenswaar dat rauw was.
Vandaar de Huzarentartaar !
In vroeger eeuwen waren Huzaren,
Hongaarse Huurlingen actief als verkenners
Ze trokken voor de troepen uit,vijandelijk gebied in.
Eten bereiden op vuur? Uit den boze, de vijand zou hen
zien. Daarom namen ze volgens overlevering vooraf
klaargemaakt voedsel mee,of etenswaar dat rauw was.
Vandaar de Huzarentartaar !
Ingrediƫnten
=200 gram Hollandse Biefstuk.
=4 of 6 middelgrote aardappelen
=2 kleine sjalotjes,
=2 Augurken.
=1 eetl.fijngesneden Dragon.
=1 eetl.Citroenmayonaise.
=1 eetl.Creme-Fraiche
=1 Granny Smith Appel.
=1/2 bosje Bieslook. 1/2 bosje Kervel.
=4 eetl. Piccalilly. = Olijfolie
=Peper en Zout.
=4 of 6 middelgrote aardappelen
=2 kleine sjalotjes,
=2 Augurken.
=1 eetl.fijngesneden Dragon.
=1 eetl.Citroenmayonaise.
=1 eetl.Creme-Fraiche
=1 Granny Smith Appel.
=1/2 bosje Bieslook. 1/2 bosje Kervel.
=4 eetl. Piccalilly. = Olijfolie
=Peper en Zout.
Hulpmiddelen & keukengerei
+KOOKPAN+
+GARNEERRING+
+GARNEERRING+
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Tussengerecht
Recept ID
1464605
Homepage ID
1207772
Teller
63
Bron
KEURSLAGER.++
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid