Bereidingswijze
1.Zorg dat de ossenhaas goed koud is en rol deze
door peper en zout.
2.Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak in
4 minuten het vlees goudbruin
( ook de kopse kanten)
3.Haal het vlees uit de pan en wrijf met een kwastje,
de ossenhaas heel dun in met mosterd. en zet hem in de
koeling terug.
4.Maal de champignons, sjalotjes,kastanjes,knoflook en tijm-
blaadjes in de keukenmachine geheel fijn tot een bruine pasta.
Bak deze in een droge koekenpan totdat het vocht is verdampt
en zet het daarna in de koeling.
5.Spreid plasticfolie uit op het werkblad en leg er de serranoham
dakpansgewijs op.
6.Smeer de koude pasta gelijkmatig over de ham uit. Strooi wat
paneermeel op de plek waar de ossenhaas komt te liggen en
leg het afgekoelde vlees erop.
7.Rol met behulp van de folie het vlees in de ham. Rol de stevig op
en draai de uiteinden losjes dicht en leg het pakketje in de
koeling (of 10 minuten in de vriezer)
8.Leg nieuwe folie op het werkblad en rol het deeg erop uit. Haal de
ossenhaas uit de koeling, uit de folie en leg hem vervolgens op het
deeg. Rol met behulp van de folie het deeg strak om het vlees heen.
Zorg ervoor dat er geen lucht onder zit.
9.Sluit de naden goed af, bevochtig het deeg een beetje en vouw het
deeg bij de kopse kanten goed op elkaar. Verwijder overtollig deeg.
Rol het strak in de folie en leg de rol 2 uur in de koeling.
10.Verwarm de oven op 200 gr.C.
11.Haal de rol uit de koeling en uit de folie, splits de eieren,haal het
kwastje goed door de eierdooiers en kwast de rol in met eigeel
en bestrooi het met zeezout.
12.Leg het keukenpapier op het bakblik en strooi een beetje paneer-
meel waar de Beef Wellington komt te liggen om het overtollige
vocht op tenemen,zodat de korst aan de onderkant krokant
blijft. Leg de Beef Wellington met de naad naar beneden op het
bakblik.
13.Trek met de achterkant van een mes mooie strepen over het
deeg. Gaatjes prikken in het deeg is niet nodig.
14.Bak de rol in 25 minuten medium rare en tot het deeg goudbruin
en knapperig is. De kerntemperatuur moet 52 graden zijn.
Laat de rol 10 minuten rusten. HGoud er rekening mee
dat tijdens het rusten de temperatuur nog kan oplopen.
door peper en zout.
2.Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak in
4 minuten het vlees goudbruin
( ook de kopse kanten)
3.Haal het vlees uit de pan en wrijf met een kwastje,
de ossenhaas heel dun in met mosterd. en zet hem in de
koeling terug.
4.Maal de champignons, sjalotjes,kastanjes,knoflook en tijm-
blaadjes in de keukenmachine geheel fijn tot een bruine pasta.
Bak deze in een droge koekenpan totdat het vocht is verdampt
en zet het daarna in de koeling.
5.Spreid plasticfolie uit op het werkblad en leg er de serranoham
dakpansgewijs op.
6.Smeer de koude pasta gelijkmatig over de ham uit. Strooi wat
paneermeel op de plek waar de ossenhaas komt te liggen en
leg het afgekoelde vlees erop.
7.Rol met behulp van de folie het vlees in de ham. Rol de stevig op
en draai de uiteinden losjes dicht en leg het pakketje in de
koeling (of 10 minuten in de vriezer)
8.Leg nieuwe folie op het werkblad en rol het deeg erop uit. Haal de
ossenhaas uit de koeling, uit de folie en leg hem vervolgens op het
deeg. Rol met behulp van de folie het deeg strak om het vlees heen.
Zorg ervoor dat er geen lucht onder zit.
9.Sluit de naden goed af, bevochtig het deeg een beetje en vouw het
deeg bij de kopse kanten goed op elkaar. Verwijder overtollig deeg.
Rol het strak in de folie en leg de rol 2 uur in de koeling.
10.Verwarm de oven op 200 gr.C.
11.Haal de rol uit de koeling en uit de folie, splits de eieren,haal het
kwastje goed door de eierdooiers en kwast de rol in met eigeel
en bestrooi het met zeezout.
12.Leg het keukenpapier op het bakblik en strooi een beetje paneer-
meel waar de Beef Wellington komt te liggen om het overtollige
vocht op tenemen,zodat de korst aan de onderkant krokant
blijft. Leg de Beef Wellington met de naad naar beneden op het
bakblik.
13.Trek met de achterkant van een mes mooie strepen over het
deeg. Gaatjes prikken in het deeg is niet nodig.
14.Bak de rol in 25 minuten medium rare en tot het deeg goudbruin
en knapperig is. De kerntemperatuur moet 52 graden zijn.
Laat de rol 10 minuten rusten. HGoud er rekening mee
dat tijdens het rusten de temperatuur nog kan oplopen.
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
**Beef Wellington** is een echte Kerstklassieker.
En het mooie is, je kunt het 1 dag van tevoren voorbereiden.
En het mooie is, je kunt het 1 dag van tevoren voorbereiden.
Ingrediënten
=800 gram Ossenhaas
=300 gram Serranoham.
=3 eetl.Olijfolie.
=400 gram Kastanje Champignons.( in grove stukken.
=250 gram gekookte Kastanjes.
=200 gram Sjalotten. in grove stukken.
=2 tenen Knoflook, schoongemaakt.
=1 rol Bladerdeeg
=2 takjes Tijm, de blaadjes.
=4 eetl. Paneermeel. = 2 Eieren, gesplitst.
=1 eetl. Engelse Mosterd.
= Peper en Zout.
=300 gram Serranoham.
=3 eetl.Olijfolie.
=400 gram Kastanje Champignons.( in grove stukken.
=250 gram gekookte Kastanjes.
=200 gram Sjalotten. in grove stukken.
=2 tenen Knoflook, schoongemaakt.
=1 rol Bladerdeeg
=2 takjes Tijm, de blaadjes.
=4 eetl. Paneermeel. = 2 Eieren, gesplitst.
=1 eetl. Engelse Mosterd.
= Peper en Zout.
Hulpmiddelen & keukengerei
+2 KOEKENPANNEN+
+KEUKENMACHINE+
+PLASTICFOLIE+
+OVEN+
+BAKBLIK+
+KEUKENPAPIER+
+KEUKENMACHINE+
+PLASTICFOLIE+
+OVEN+
+BAKBLIK+
+KEUKENPAPIER+
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Engels
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1464549
Homepage ID
1207772
Teller
222
Bron
KEURSLAGER
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid