Bloemkool-kokossoep met krokantje van eendenborst

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 11/27/2018 - 09:00
Bereidingswijze
1 Verwarm de oven voor op 160°C. Maak de bloemkool schoon, verdeel in roosjes en spoel ze. Snij 1 roosje in fijne plakjes. Rooster de plakjes eendenborst en de fijne bloemkoolplakjes gedurende 15 minuten in de oven.
2 Pel de uien en snipper ze fijn. Spoel het pepertje, snij het doormidden, verwijder de zaadlijsten en de pitjes en snij het vruchtvlees in ringetjes.
3 Verhit de kokosolie en stoof de uien glazig, samen met de laurier en de garam masala. Voeg de bloemkoolroosjes en de bouillon toe, kruid met peper en zout, breng aan de kook en laat 15 minuten zacht garen.
4 Verwijder de laurier en mix de soep glad. Roer er de kokosmelk door, warm nog even door en kruid eventueel bij. Werk af met de krokante eendenborst, de geroosterde bloemkool, de groene pepertjes en wat verse dille.
Afbeelding
Bloemkool-kokossoep met krokantje van eendenborst
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Overheerlijke soep met een toets uit Azië
Ingrediënten
1 bloemkool
4 sneetjes eendenborstfilet (kant-en-klaar)
2 uien
1 groene chilipeper (groen)
verse dille
1 l kippenbouillon
200 ml kokosmelk
1 el kokosolie
1 laurier blaadje
1 el garam masala
peper en zout
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Aziatisch
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1464541
Homepage ID
1090993
Teller
45
Bron
libelle
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester
Gelegenheid