Bereidingswijze
1. Kook in een pan, 2 liter water met wat zout en 1 theelepel olie.
2. Kook erin een vel lasagne, 3 minuten om het iets zachter te maken.
3. Doe het vel op een plank en snijd 3 sterren eruit met een ster uitstek vormpje.
4. Doe dat met 8 vellen.
5. Zet de pasta sterretjes apart op een bord maar laat het water op het vuur.
6. Snijd de knoflook teentjes in plakjes.
7. Snijd de salie in chiffonade (heel dunne reepjes).
8. Snijd de spinazie in chiffonade (gebruik alleen de blaadjes).
9. Snijd de champignons in plakjes.
10. Hak met een mes, de walnoten, grof.
11. Verwarm in een koekenpan 50 g roomboter met 2 eetlepels truffelolie.
12. Bak erin de champignons, de knoflook, de nootjes en salie, 3 minuten.
13. Voeg nu de spinazie toe, bak tot de spinazie geslonken is en breng op smaak met peper en zout.
14. Kook nu de pasta-sterretjes in het water tot ze zacht zijn, 4 minuten ongeveer.
15. Neem 4 borden en zet 2 sterretjes per bord erop.
16. In een koekenpan, verwarm 1 eetlepel boter en 1 eetlepel truffelolie.
17. Bak erin de coquille, 1 minuten beiden kanten.
18. Halveer ze ( horizontaal).
19. Doe een lepeltje van het spinazie mengsel op elke pasta sterretje.
20. Plaats 1 plakje coquille erop.
21. Dan een pasta sterretje.
22. Dan een lepel spinazie.
23. Dan een plak coquille.
24. Als laatste een sterretje, een lepeltje spinazie en een plakje coquille.
25. Besprenkel een beetje boter uit het spinazie mengsel.
2. Kook erin een vel lasagne, 3 minuten om het iets zachter te maken.
3. Doe het vel op een plank en snijd 3 sterren eruit met een ster uitstek vormpje.
4. Doe dat met 8 vellen.
5. Zet de pasta sterretjes apart op een bord maar laat het water op het vuur.
6. Snijd de knoflook teentjes in plakjes.
7. Snijd de salie in chiffonade (heel dunne reepjes).
8. Snijd de spinazie in chiffonade (gebruik alleen de blaadjes).
9. Snijd de champignons in plakjes.
10. Hak met een mes, de walnoten, grof.
11. Verwarm in een koekenpan 50 g roomboter met 2 eetlepels truffelolie.
12. Bak erin de champignons, de knoflook, de nootjes en salie, 3 minuten.
13. Voeg nu de spinazie toe, bak tot de spinazie geslonken is en breng op smaak met peper en zout.
14. Kook nu de pasta-sterretjes in het water tot ze zacht zijn, 4 minuten ongeveer.
15. Neem 4 borden en zet 2 sterretjes per bord erop.
16. In een koekenpan, verwarm 1 eetlepel boter en 1 eetlepel truffelolie.
17. Bak erin de coquille, 1 minuten beiden kanten.
18. Halveer ze ( horizontaal).
19. Doe een lepeltje van het spinazie mengsel op elke pasta sterretje.
20. Plaats 1 plakje coquille erop.
21. Dan een pasta sterretje.
22. Dan een lepel spinazie.
23. Dan een plak coquille.
24. Als laatste een sterretje, een lepeltje spinazie en een plakje coquille.
25. Besprenkel een beetje boter uit het spinazie mengsel.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Het ziet er als een gerecht uit een 3 sterren restaurant maar is heel makkelijk en snel klaar. Een plaatje en zo lekker!
Ingrediƫnten
8 lasagne vellen
12 coquilles
8 verse salie blaadjes
100 g verse spinazie
20 g walnoten
50g roomboter
3 eetlepels truffelolie
1 eetlepel roomboter
8 grote champignons
4 knoflook teentjes
Peper en zout
1 eetlepel olie
1 ster uitstek vormpje
12 coquilles
8 verse salie blaadjes
100 g verse spinazie
20 g walnoten
50g roomboter
3 eetlepels truffelolie
1 eetlepel roomboter
8 grote champignons
4 knoflook teentjes
Peper en zout
1 eetlepel olie
1 ster uitstek vormpje
Hulpmiddelen & keukengerei
Ster uitsteekvormpje
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1464505
Homepage ID
282406
Teller
102
Bron
receptenvandomy.nl
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid