Bereidingswijze
1 Pel de ui en snij 'm in repen. Maak de wortelen en de selder schoon en snij in grove stukken.
2 Snij het stoofvlees in stukken en bak bruin in een klontje boter en wat olijfolie. Haal het vlees uit de pan. Doe een klontje boter in de pan, voeg de ui, wortel en selder toe en stoof glazig op een zacht vuur.
3 Voeg het vlees opnieuw toe samen met 1 el bloem, bak 2 minuten aan en blus met de marsala. Voeg de kalfsfond, het takje tijm en het laurierblaadje toe en laat het geheel 2 uur zacht garen.
4 Maak de champignons schoon en snij ze in kwartjes. Pel en plet de knoflook. Bak de champignons gaar in een scheutje olijfolie, voeg de knoflook en morieljes toe en neem van het vuur.
5 Als het vlees bijna zacht is, voeg je de champignons en morieljes toe. Laat die zeker nog 15 minuten meegaren.
6 Maak de puree. Kook de aardappelen gaar in lichtgezouten water. Giet af, pureer en meng met een scheutje melk, 2 el boter, peper, zout, nootmuskaat en de geschaafde truffel (of een mespunt truffelpasta). Serveer het stoofpotje met de puree.
2 Snij het stoofvlees in stukken en bak bruin in een klontje boter en wat olijfolie. Haal het vlees uit de pan. Doe een klontje boter in de pan, voeg de ui, wortel en selder toe en stoof glazig op een zacht vuur.
3 Voeg het vlees opnieuw toe samen met 1 el bloem, bak 2 minuten aan en blus met de marsala. Voeg de kalfsfond, het takje tijm en het laurierblaadje toe en laat het geheel 2 uur zacht garen.
4 Maak de champignons schoon en snij ze in kwartjes. Pel en plet de knoflook. Bak de champignons gaar in een scheutje olijfolie, voeg de knoflook en morieljes toe en neem van het vuur.
5 Als het vlees bijna zacht is, voeg je de champignons en morieljes toe. Laat die zeker nog 15 minuten meegaren.
6 Maak de puree. Kook de aardappelen gaar in lichtgezouten water. Giet af, pureer en meng met een scheutje melk, 2 el boter, peper, zout, nootmuskaat en de geschaafde truffel (of een mespunt truffelpasta). Serveer het stoofpotje met de puree.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Op en top winterse herfst op Uw bord
Ingrediënten
1 kg kalfsstoofvlees
80 g morieljes (bokaal)
500 g champignons
4 wortelen
1 selder stengel
1 ui
1 knoflook teentje
1 takje tijm
400 ml kalfsfond
200 marsalawijn
1 el bloem
1 laurierblaadje
boter
olijfolie
Voor de truffelpuree :
aardappelen (bloemige)800 g
truffelsnippers (bokaal)½ kl
melkscheutje
2 el boter
nootmuskaat
peper en zout
80 g morieljes (bokaal)
500 g champignons
4 wortelen
1 selder stengel
1 ui
1 knoflook teentje
1 takje tijm
400 ml kalfsfond
200 marsalawijn
1 el bloem
1 laurierblaadje
boter
olijfolie
Voor de truffelpuree :
aardappelen (bloemige)800 g
truffelsnippers (bokaal)½ kl
melkscheutje
2 el boter
nootmuskaat
peper en zout
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1464501
Homepage ID
1090993
Teller
674
Bron
libelle
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid