Bereidingswijze
Voorbereiding :
1 Bestrijk de kalkoenfilet met mosterd. Omwikkel de filet met ontbijtspek en stop tussen elk plakjes ontbijtspek een blaadje laurier.
2 Bestrijk een ovenschotel met boter en leg er het gebraad in. Kruid met een snuifje tijm en verdeel enkele vlokjes boter over de filet.
3 Zet het gebraad 40 minuten in een op 200° C voorverwarmde oven. Bedruip af en toe met de braadjus.
1 Bestrijk de kalkoenfilet met mosterd. Omwikkel de filet met ontbijtspek en stop tussen elk plakjes ontbijtspek een blaadje laurier.
2 Bestrijk een ovenschotel met boter en leg er het gebraad in. Kruid met een snuifje tijm en verdeel enkele vlokjes boter over de filet.
3 Zet het gebraad 40 minuten in een op 200° C voorverwarmde oven. Bedruip af en toe met de braadjus.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
In deze ovenschotel houdt de spek het kalkoengebraad heerlijk sappig, geef er bijvoorbeeld =16pxsperzieboontjes en aardappelgratin bij
Ingrediënten
800 g kalkoenfilet gebraad
150 g ontbijtspek
30 g boter
mosterd
laurier
tijm
peper
150 g ontbijtspek
30 g boter
mosterd
laurier
tijm
peper
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1464495
Homepage ID
1090993
Teller
1172
Bron
libelle
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid