Bereidingswijze
1 Verwarm de oven voor op 175 °C.
2 Verhit een klont boter in een pan. Leg het vlees in de pan als de boter lichtjes begint te kleuren. Bak de filet 3 minuten aan elke kant als het ' bleu' moet zijn. Zet hem in de warme oven en laat nog 3 minuten garen voor ' saignant ', 6 minuten voor ' à point' en 8 minuten voor 'bien cuit'. Haal uit de pan en laat 5 minuten rusten onder aluminiumfolie. Snij de filet pur in niet al te dikke plakken.
3 Meng de kappertjes en de rucola met de zongedroogde tomaatjes. Meng in een kommetje de olijfolie met de balsamicoazijn en de truffelolie. Breng de salade op smaak met de dressing.
4 Leg de plakjes vlees op voorverwarmde borden. Schik er de salade bovenop en werk af met de parmezaanschilfers.
2 Verhit een klont boter in een pan. Leg het vlees in de pan als de boter lichtjes begint te kleuren. Bak de filet 3 minuten aan elke kant als het ' bleu' moet zijn. Zet hem in de warme oven en laat nog 3 minuten garen voor ' saignant ', 6 minuten voor ' à point' en 8 minuten voor 'bien cuit'. Haal uit de pan en laat 5 minuten rusten onder aluminiumfolie. Snij de filet pur in niet al te dikke plakken.
3 Meng de kappertjes en de rucola met de zongedroogde tomaatjes. Meng in een kommetje de olijfolie met de balsamicoazijn en de truffelolie. Breng de salade op smaak met de dressing.
4 Leg de plakjes vlees op voorverwarmde borden. Schik er de salade bovenop en werk af met de parmezaanschilfers.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijke stukjes filet met een pittige salde . Geef er gebakken aardappelen , kroketjes of frietjes bij
Ingrediënten
1 stuk ossenhaas (van 500 g, 4 cm dik)
8 gedroogde tomaten
1 tl kappertjes
100 g rucola
50 g parmezaan (schilfers)
1 tl balsamicoazijn
4 à 5 druppels truffelolie
1 el olijfolie
zout
peper
8 gedroogde tomaten
1 tl kappertjes
100 g rucola
50 g parmezaan (schilfers)
1 tl balsamicoazijn
4 à 5 druppels truffelolie
1 el olijfolie
zout
peper
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1464493
Homepage ID
1090993
Teller
795
Bron
libelle recepten
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid