Bereidingswijze
1 Laat de aalbessen goed uitlekken na het wassen. Haal de steeltjes er af en doe ze in een kom. Doe de bloem, amandelpoeder, bakpoeder, poedersuiker en zout in een mengkom.
2 Voeg geleidelijk aan de sojadrank, het bruiswater en de olie toe tot je een zacht deeg krijgt. Voeg indien nodig wat extra bloem of bruiswater toe. Verwarm de oven voor op 200°C (boven- en onderwarmte).
3 Doe het deeg op de met bakpapier bedekte bakplaat van 30 x 40 cm en strijk glad. Leg er een strook rode en een strook zwarte bessen op. Bestrooi met de amandelschilfers. Bak 20-25 minuten in de voorverwarmde oven.
4 Neem de cake uit de bakplaat en laat afkoelen. Bestuif met poedersuiker en snij in stukjes. Versier de cake naar wens en seveer gegarneerd met aalbessenblaadjes.
2 Voeg geleidelijk aan de sojadrank, het bruiswater en de olie toe tot je een zacht deeg krijgt. Voeg indien nodig wat extra bloem of bruiswater toe. Verwarm de oven voor op 200°C (boven- en onderwarmte).
3 Doe het deeg op de met bakpapier bedekte bakplaat van 30 x 40 cm en strijk glad. Leg er een strook rode en een strook zwarte bessen op. Bestrooi met de amandelschilfers. Bak 20-25 minuten in de voorverwarmde oven.
4 Neem de cake uit de bakplaat en laat afkoelen. Bestuif met poedersuiker en snij in stukjes. Versier de cake naar wens en seveer gegarneerd met aalbessenblaadjes.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
1.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een feestelijk vegan dessert
Ingrediënten
rode aalbessen 150 g
bessen (zwarte) 150 g
bloem 300 g
amandelpoeder 100 g
bakpoeder 1 el
poedersuiker (+ extra) 100 g
zoutsnuifje
vanille sojadrink 220 ml
bruiswater 180 ml
koolzaadolie 80 ml
amandelschilfers 3 el
bessen (zwarte) 150 g
bloem 300 g
amandelpoeder 100 g
bakpoeder 1 el
poedersuiker (+ extra) 100 g
zoutsnuifje
vanille sojadrink 220 ml
bruiswater 180 ml
koolzaadolie 80 ml
amandelschilfers 3 el
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1464473
Homepage ID
1090993
Teller
612
Bron
libelle
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Gelegenheid