Tarbot in champagnesaus

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 11/23/2018 - 08:11
Bereidingswijze
1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Schil de raap en de wortelen. Snij ze, samen met de prei en de courgetten, in fijne reepjes. Snipper de sjalotten.
2 Stoom de wortel en raap 7 minuten. Doe er de rest van de groenten bij. Stoom ze nog 5 minuten. Meng het paneermeel met de kaas en 50g boter. Kruid met peper.
3 Beboter een ovenschaal. Leg er de tarbotfilets in. Kruid met peper en zout. Overgiet met de champagne. Bedek met aluminiumfolie. Laat 5 à 10 minuten garen in de oven. Haal de vis uit de oven. Vang de champagne op.
4 Bestrijk de vis met het paneermeelmengsel. Bak goudbruin onder de grill.
5 Roerbak de sjalotten 2 minuten in 10 g boter. Blus met de champagne. Laat het vocht tot de helft inkoken. Voeg er de room aan toe. Laat opnieuw inkoken. Zeef de saus. Klop er de rest van de boter in blokjes door.
6 Lepel de champagnesaus in de borden. Leg de tarbot in het midden. Garneer er de groentjes op.
Afbeelding
Tarbot in champagnesaus
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Makkelijk en super lekker ! T O P !!!!
Ingrediënten
4 tarbotfilets
100 g parmezaan (geraspte)
2 courgettes (kleine)
1 preiwit
2 wortelen
1 raap
3 sjalotten
50 g paneermeel
1/2 champagne fles
3 dl room
200 g boter
peper
zout
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1464451
Homepage ID
1090993
Teller
155
Bron
libelle
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester
Gelegenheid