Bereidingswijze
1 Verwarm de oven voor op 200° C. Snij de rodekool in reepjes. Hak de uien en de gember fijn. Schil de appels en snij ze in blokjes. Verhit 2 el olie in een ruime pan. Stoof er de uien en de rodekool in aan. Voeg de appels, het sinaasappelsap, de specerijen en de veenbessencompote toe. Zet het deksel op de pan en laat de rodekool op laag vuur ten minste 1 uur garen. Roer af en toe om
2 Week de morieljes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snij de korsten van het brood en week het in water. Knijp het uit.
3 Splits de eieren. Meng de eidooiers met het geweekte en uitgeknepen broodkruim tot een glad mengsel. Kruid met peper en zout. Klop de eiwitten stijf en roer dit door het broodkruimmengsel. Hak de morieljes, de noten en de peterselie fijn en roer door het broodmengsel.
4 Schroei de hazenfilets in een pan met hete olie mooi dicht. Kruid ze met peper en zout.
5 Snij 2 rechthoeken van het bladerdeeg. Verdeel het broodmengsel over het deeg en leg op elk stuk 2 hazenrugfilets. Rol op en duw aan. Bak de rollen 20 minuten in de hete oven.
6 Breng de rodekool op smaak met peper, zout en wijnazijn. Snij de bladerdeegrollen in dikke plakken en serveer met de rodekool en eventueel wat extra morieljes.
2 Week de morieljes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snij de korsten van het brood en week het in water. Knijp het uit.
3 Splits de eieren. Meng de eidooiers met het geweekte en uitgeknepen broodkruim tot een glad mengsel. Kruid met peper en zout. Klop de eiwitten stijf en roer dit door het broodkruimmengsel. Hak de morieljes, de noten en de peterselie fijn en roer door het broodmengsel.
4 Schroei de hazenfilets in een pan met hete olie mooi dicht. Kruid ze met peper en zout.
5 Snij 2 rechthoeken van het bladerdeeg. Verdeel het broodmengsel over het deeg en leg op elk stuk 2 hazenrugfilets. Rol op en duw aan. Bak de rollen 20 minuten in de hete oven.
6 Breng de rodekool op smaak met peper, zout en wijnazijn. Snij de bladerdeegrollen in dikke plakken en serveer met de rodekool en eventueel wat extra morieljes.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Overheerlijk gerecht dat wel wat werk vraagt, maar het reultaat mag zeker gezien worden !
Ingrediënten
250 g bladerdeeg
2 sneetjes wit brood
4 hazenruggen (filets, ongeveer 300 g elk)
2 friszure appels
2 sinaasappelen (sap)
1 rodekool 1.5 kg
2 uien
25 g gedroogde morieljes
20 g walnoten
2 eieren
1 tl kaneel
200 g veenbessenconfituur
8 el rodewijnazijnl
olie
2 cm verse gember
1/2 peterselie bosje
2 laurier blaadjes
1 tl korianderpoeder
1 tl kardemompoeder
4 kruidnagels
2 peperbollen
peper
zout
2 sneetjes wit brood
4 hazenruggen (filets, ongeveer 300 g elk)
2 friszure appels
2 sinaasappelen (sap)
1 rodekool 1.5 kg
2 uien
25 g gedroogde morieljes
20 g walnoten
2 eieren
1 tl kaneel
200 g veenbessenconfituur
8 el rodewijnazijnl
olie
2 cm verse gember
1/2 peterselie bosje
2 laurier blaadjes
1 tl korianderpoeder
1 tl kardemompoeder
4 kruidnagels
2 peperbollen
peper
zout
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1464427
Homepage ID
1090993
Teller
32
Bron
libelle
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid