Bereidingswijze
1 Verwarm de oven voor op 180°C. Verdeel de bloemkolen in roosjes. Schep 1/3 van de roosjes op een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met olijfolie en gril 30 minuten tot de bloemkool gaar en lichtjes goudbruin is.
2 Kook de rest van de bloemkool in 15 minuten gaar in de melk en de bouillon. Mix glad tot een romige soep.
3 Haal het velletje van de zwarte pens en snij in schijfjes. Bak goudbruin en prak een beetje met een vork. Voeg er de panko aan toe en bak in een paar minuten tot crumble.
4 Schenk de soep uit en verdeel er de geroosterde bloemkoolroosjes over. Werk af met de crumble en een beetje truffelolie.
2 Kook de rest van de bloemkool in 15 minuten gaar in de melk en de bouillon. Mix glad tot een romige soep.
3 Haal het velletje van de zwarte pens en snij in schijfjes. Bak goudbruin en prak een beetje met een vork. Voeg er de panko aan toe en bak in een paar minuten tot crumble.
4 Schenk de soep uit en verdeel er de geroosterde bloemkoolroosjes over. Werk af met de crumble en een beetje truffelolie.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Feestelijke soep , super lekker en makkelijk te bereiden
Ingrediënten
2 bloemkolen ( of één grote bloemkool)
1 zwarte pens
2 tenen knoflook
1 l kippenbouillon
500 ml volle melk
100 g panko
truffelolie
olijfolie
peper en zout
1 zwarte pens
2 tenen knoflook
1 l kippenbouillon
500 ml volle melk
100 g panko
truffelolie
olijfolie
peper en zout
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1464381
Homepage ID
1090993
Teller
66
Bron
libelle
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid