Bereidingswijze
1 Maak de schorseneren schoon. Pel de scampi's. Snij ze op de rug van kop tot staart in en verwijder het zwarte draadje. Dep ze goed droog en zet ze in 'n gesloten doos in de koelkast.
2 Kook de (schoongemaakte) schorseneren 10 tot 15 minuten in de melk en evenveel water met een snuifje zout. Pureer ze met de keukenmachine of door een roerzeefje. Vermeng met zachte boter, kruid met peper en zout. Roer mooi glad. Bewaar goed afgedekt in de koelkast.
3 Verwarm de schorsenerencrème op een zacht vuur. Bak intussen de scampi's kort – pakweg 1 tot 2 minuten - op een hevig vuur, in een likje olijfolie.
4 Vermeng ze, van het vuur, met 1 eetlepel basilicumolie. Lepel er de schorsenerencrème bij. Werk af met rucola. Serveer.
2 Kook de (schoongemaakte) schorseneren 10 tot 15 minuten in de melk en evenveel water met een snuifje zout. Pureer ze met de keukenmachine of door een roerzeefje. Vermeng met zachte boter, kruid met peper en zout. Roer mooi glad. Bewaar goed afgedekt in de koelkast.
3 Verwarm de schorsenerencrème op een zacht vuur. Bak intussen de scampi's kort – pakweg 1 tot 2 minuten - op een hevig vuur, in een likje olijfolie.
4 Vermeng ze, van het vuur, met 1 eetlepel basilicumolie. Lepel er de schorsenerencrème bij. Werk af met rucola. Serveer.
Afbeelding
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Feestelijk warm voorgerecht dat altijd in de smaak zal vallen van Uw gasten
Ingrediënten
24 scampi's
4 schorseneren
1 dl melk
boter1 kl
olijfolie
basilicum (olie)
rucolahandje
peper
zout
4 schorseneren
1 dl melk
boter1 kl
olijfolie
basilicum (olie)
rucolahandje
peper
zout
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1464379
Homepage ID
1090993
Teller
144
Bron
libelle
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid