Bereidingswijze
1 Klop de room lobbig met de wodka. Roer er de mierikswortelroom door. Kruid met peper en zout. Zet tot gebruik afgedekt in de koelkast.
2 Snij de rode biet in dunne staafjes.
3 Maak een vinaigrette van de olijfolie, balsamicoazijn en frambozenazijn. Breng op smaak met peper en zout. Plet de knoflook met de platte kant van een mes en voeg toe aan de vinaigrette. Meng er de rode biet door en laat minstens 1 uur marineren in de koelkast.
4 Snij de zalm in plakjes en verdeel ze over 4 borden. Maak in het midden een torentje van rode biet. Lepel er toefjes wodkaroom en zalmkaviaar bij. Werk af met verse dille en geef er de rest van de room apart bij.
2 Snij de rode biet in dunne staafjes.
3 Maak een vinaigrette van de olijfolie, balsamicoazijn en frambozenazijn. Breng op smaak met peper en zout. Plet de knoflook met de platte kant van een mes en voeg toe aan de vinaigrette. Meng er de rode biet door en laat minstens 1 uur marineren in de koelkast.
4 Snij de zalm in plakjes en verdeel ze over 4 borden. Maak in het midden een torentje van rode biet. Lepel er toefjes wodkaroom en zalmkaviaar bij. Werk af met verse dille en geef er de rest van de room apart bij.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Feestelijk voorgerecht dat makkelijk te bereiden is en bovendien super lekker smaakt
Ingrediënten
400 g gerookte zalm (wilde)
300 g rode biet (voorgekookt)
1 teentje knoflook
50 g zalmeitjes
200 ml room
2 el mierikswortelroom)
4 el wodka
2 el witte balsamicoazijn
2 el frambozenazijnl
8 el olijfolie
peper en zout
300 g rode biet (voorgekookt)
1 teentje knoflook
50 g zalmeitjes
200 ml room
2 el mierikswortelroom)
4 el wodka
2 el witte balsamicoazijn
2 el frambozenazijnl
8 el olijfolie
peper en zout
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1464377
Homepage ID
1090993
Teller
53
Bron
libelle
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid