Bereidingswijze
1 Meng de rode biet met de gin, het zout, de suiker en het citroensap in een blender.
2 Leg de zalmfilet in een afsluitbare zak en giet er de ginmengeling in. Sluit goed af en leg 24 uur in de koelkast. Draai de zak om na 12 uur.
3 Snij de venkel en radijzen in fijne plakjes verdeel over een groot bord of plank.
4 Leg er de zalm in plakjes gesneden op.
5 Werk af met de dille en serveer met de mierikswortelcreme.
2 Leg de zalmfilet in een afsluitbare zak en giet er de ginmengeling in. Sluit goed af en leg 24 uur in de koelkast. Draai de zak om na 12 uur.
3 Snij de venkel en radijzen in fijne plakjes verdeel over een groot bord of plank.
4 Leg er de zalm in plakjes gesneden op.
5 Werk af met de dille en serveer met de mierikswortelcreme.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een lekker koud voorgerecht voor een feestelijk diner ! Makkelijk te bereiden
Ingrediënten
gin 100 ml
zout 100 g
suiker 100 g
1 citroen (sap)
800 g zalmfilet
rode biet (voorgekookt)1
Garnituur :
1 venkelknol
1 radijzen bosje
5 dille takjes
1 potje mierikswortelcrème
zout 100 g
suiker 100 g
1 citroen (sap)
800 g zalmfilet
rode biet (voorgekookt)1
Garnituur :
1 venkelknol
1 radijzen bosje
5 dille takjes
1 potje mierikswortelcrème
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1464375
Homepage ID
1090993
Teller
125
Bron
libelle
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid