Bereidingswijze
Voorbereiding :
- Snipper de ui fijn.
- Snij de stengel witte selder in kleine stukjes.
- Snij de wortel in blokjes.
- Snipper de jonge uien fijn.
- Hou 2 eetl. maïs apart voor de afwerking.
Bereiding : 10 min.
1. Bak al roerend de fijngesnipperde ui met de stukjes witte selder en de blokjes wortel gedurende 2 min. in 1 eetl. olijfolie.
2. Voeg het blik maïs met het vocht, de visfond en 4 dl water toe en breng aan de kook.
Laat afgedekt 5 min. sudderen.
3. Mix de soep (voor een fluweelzachte soep, roert u de soep nog eens door een roerzeef) en voeg de room toe samen met de krab (hou enkele mooie stukjes apart voor de afwerking). Kruid met peper en zout. Meng goed en laat nog even doorwarmen.
4. Werk de soep af met de resterende 2 eetl. maïs, enkele mooie stukjes krab en de fijngesnipperde lente-uitjes. Dien meteen op met soepbroodjes.
- Snipper de ui fijn.
- Snij de stengel witte selder in kleine stukjes.
- Snij de wortel in blokjes.
- Snipper de jonge uien fijn.
- Hou 2 eetl. maïs apart voor de afwerking.
Bereiding : 10 min.
1. Bak al roerend de fijngesnipperde ui met de stukjes witte selder en de blokjes wortel gedurende 2 min. in 1 eetl. olijfolie.
2. Voeg het blik maïs met het vocht, de visfond en 4 dl water toe en breng aan de kook.
Laat afgedekt 5 min. sudderen.
3. Mix de soep (voor een fluweelzachte soep, roert u de soep nog eens door een roerzeef) en voeg de room toe samen met de krab (hou enkele mooie stukjes apart voor de afwerking). Kruid met peper en zout. Meng goed en laat nog even doorwarmen.
4. Werk de soep af met de resterende 2 eetl. maïs, enkele mooie stukjes krab en de fijngesnipperde lente-uitjes. Dien meteen op met soepbroodjes.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Makkelijk en super lekker
Ingrediënten
340 g maïs (blik) (+ het sap uit het blik)
200 g King krab (blik)
400 ml visfond (bokaal)
1 stengel witte selder
1 wortel
1 ui
2 lente-uitjes
1 eetl. olijfolie
1 dl room
peper en zout
200 g King krab (blik)
400 ml visfond (bokaal)
1 stengel witte selder
1 wortel
1 ui
2 lente-uitjes
1 eetl. olijfolie
1 dl room
peper en zout
Leuke tips
Tip
King krab of Queen krab?
Voor de bereiding van deze soep gebruikt u het best King krab, de mooiste en de meest smakelijke stukjes van de krab. Dit krabvlees is uitsluitend afkomstig van de scharen en de poten van de krab.
Queen krab is krabvlees afkomstig uit de poten en uit het karkas van de krab. Dit vezeligere krabvlees kan u bijvoorbeeld gebruiken voor de bereiding van krabsalade.
King krab of Queen krab?
Voor de bereiding van deze soep gebruikt u het best King krab, de mooiste en de meest smakelijke stukjes van de krab. Dit krabvlees is uitsluitend afkomstig van de scharen en de poten van de krab.
Queen krab is krabvlees afkomstig uit de poten en uit het karkas van de krab. Dit vezeligere krabvlees kan u bijvoorbeeld gebruiken voor de bereiding van krabsalade.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1464351
Homepage ID
1090993
Teller
68
Bron
colruyt
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid