Stoofpotje van konijn met Orval, puree uit de oven en snijboontjes

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 11/17/2018 - 14:13
Bereidingswijze
-Snij de konijnenbillen in de helft en kruid goed met peper en zout.
-Kleur ze aan in boter en een scheut maïsolie.
-Snij de ui in fijne brunoise.
-Verkruimel de speculaaskoekjes.
-Verwijder de korsten van een snede wit brood en smeer er een dikke lepel mosterd op.
-Haal het vlees uit de pot.
-Voeg opnieuw een klontje boter toe in de pot. Stoof de ui aan.
-Blus met de Orval.
- Voeg de tijm, laurier, de rode bessengelei, speculaaskoekjes en boterham met mosterd toe.
-Voeg het konijn toe en laat 30 minuten sudderen op een zacht vuurtje onder deksel.

-Gebruik je diepvriesboontjes, laat ze dan even ontdooien. Ga je voor vers, vergeet ze dan zeker niet te wassen.
-Schil ondertussen de aardappelen en snij in blokjes.
-Stoom ze gaar in ongeveer 10 à 15 minuutjes afhankelijk van de dikte. Giet af en plet tot puree.
-Kruid de puree met peper, zout en nootmuskaat. Voeg twee dooiers toe.
-Warm de melk op en meng een deel onder de puree.
-Afhankelijk van hoe vast je de puree wil, kan je meer melk toevoegen. Meng eventueel nog een klontje boter onder de puree.
--Doe in een ovenschaal. Plaats in de voorverwarmde oven van 230 graden tot het een mooi kleurtje krijgt.

-Pel en snij een sjalotje fijn.
-Bak de sjalotjes op in een pan met een gesmolten klontje boter. Voeg de boontjes toe. Stoof kort aan. Kruid met peper, zout en muskaatnoot.

-Serveer de konijn met puree en de boontjes. Werk eventueel af met gehakte peterselie.
Afbeelding
Stoofpotje van konijn met Orval, puree uit de oven en snijboontjes
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Overheerlijk stoofpotje van konijn .
Ingrediënten
800 g snijbonen
1 sjalot
2 el boter
peper
zout
muskaatnoot
eventueel peterselie

voor de puree :

1 kg aardappelen (loskokend)
peper
zout
muskaatnoot
1 klont boter
2 dooiers
200 ml melk

Voor het stoofpotje :

1 el boter
2 el maïsolie
8 konijnenbillen
1 grote ui
peper
zout
1 dikke snee wit brood
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1464321
Homepage ID
1090993
Teller
61
Bron
VTM
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester
Gelegenheid