Bereidingswijze
-Snij de konijnenbillen in de helft en kruid goed met peper en zout.
-Kleur ze aan in boter en een scheut maïsolie.
-Snij de ui in fijne brunoise.
-Verkruimel de speculaaskoekjes.
-Verwijder de korsten van een snede wit brood en smeer er een dikke lepel mosterd op.
-Haal het vlees uit de pot.
-Voeg opnieuw een klontje boter toe in de pot. Stoof de ui aan.
-Blus met de Orval.
- Voeg de tijm, laurier, de rode bessengelei, speculaaskoekjes en boterham met mosterd toe.
-Voeg het konijn toe en laat 30 minuten sudderen op een zacht vuurtje onder deksel.
-Gebruik je diepvriesboontjes, laat ze dan even ontdooien. Ga je voor vers, vergeet ze dan zeker niet te wassen.
-Schil ondertussen de aardappelen en snij in blokjes.
-Stoom ze gaar in ongeveer 10 à 15 minuutjes afhankelijk van de dikte. Giet af en plet tot puree.
-Kruid de puree met peper, zout en nootmuskaat. Voeg twee dooiers toe.
-Warm de melk op en meng een deel onder de puree.
-Afhankelijk van hoe vast je de puree wil, kan je meer melk toevoegen. Meng eventueel nog een klontje boter onder de puree.
--Doe in een ovenschaal. Plaats in de voorverwarmde oven van 230 graden tot het een mooi kleurtje krijgt.
-Pel en snij een sjalotje fijn.
-Bak de sjalotjes op in een pan met een gesmolten klontje boter. Voeg de boontjes toe. Stoof kort aan. Kruid met peper, zout en muskaatnoot.
-Serveer de konijn met puree en de boontjes. Werk eventueel af met gehakte peterselie.
-Kleur ze aan in boter en een scheut maïsolie.
-Snij de ui in fijne brunoise.
-Verkruimel de speculaaskoekjes.
-Verwijder de korsten van een snede wit brood en smeer er een dikke lepel mosterd op.
-Haal het vlees uit de pot.
-Voeg opnieuw een klontje boter toe in de pot. Stoof de ui aan.
-Blus met de Orval.
- Voeg de tijm, laurier, de rode bessengelei, speculaaskoekjes en boterham met mosterd toe.
-Voeg het konijn toe en laat 30 minuten sudderen op een zacht vuurtje onder deksel.
-Gebruik je diepvriesboontjes, laat ze dan even ontdooien. Ga je voor vers, vergeet ze dan zeker niet te wassen.
-Schil ondertussen de aardappelen en snij in blokjes.
-Stoom ze gaar in ongeveer 10 à 15 minuutjes afhankelijk van de dikte. Giet af en plet tot puree.
-Kruid de puree met peper, zout en nootmuskaat. Voeg twee dooiers toe.
-Warm de melk op en meng een deel onder de puree.
-Afhankelijk van hoe vast je de puree wil, kan je meer melk toevoegen. Meng eventueel nog een klontje boter onder de puree.
--Doe in een ovenschaal. Plaats in de voorverwarmde oven van 230 graden tot het een mooi kleurtje krijgt.
-Pel en snij een sjalotje fijn.
-Bak de sjalotjes op in een pan met een gesmolten klontje boter. Voeg de boontjes toe. Stoof kort aan. Kruid met peper, zout en muskaatnoot.
-Serveer de konijn met puree en de boontjes. Werk eventueel af met gehakte peterselie.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Overheerlijk stoofpotje van konijn .
Ingrediënten
800 g snijbonen
1 sjalot
2 el boter
peper
zout
muskaatnoot
eventueel peterselie
voor de puree :
1 kg aardappelen (loskokend)
peper
zout
muskaatnoot
1 klont boter
2 dooiers
200 ml melk
Voor het stoofpotje :
1 el boter
2 el maïsolie
8 konijnenbillen
1 grote ui
peper
zout
1 dikke snee wit brood
1 sjalot
2 el boter
peper
zout
muskaatnoot
eventueel peterselie
voor de puree :
1 kg aardappelen (loskokend)
peper
zout
muskaatnoot
1 klont boter
2 dooiers
200 ml melk
Voor het stoofpotje :
1 el boter
2 el maïsolie
8 konijnenbillen
1 grote ui
peper
zout
1 dikke snee wit brood
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1464321
Homepage ID
1090993
Teller
61
Bron
VTM
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid