Bereidingswijze
Snijd de romige geitenkaas in plakjes van ca. 1/2 cm dik.
Doe een schijf in het potje. Bestrooi met, zout, peper, wat basilicum en dille, een paar rode peper vlokjes en lepel er olijfolie over. Herhaal dit tot het potje vol is en eindig met voldoende olijfolie. Dek het af met plastic. Maak dit tot 24 uur van tevoren. Laat het goed op kamertemperatuur komen voor het serveren.
Doe een schijf in het potje. Bestrooi met, zout, peper, wat basilicum en dille, een paar rode peper vlokjes en lepel er olijfolie over. Herhaal dit tot het potje vol is en eindig met voldoende olijfolie. Dek het af met plastic. Maak dit tot 24 uur van tevoren. Laat het goed op kamertemperatuur komen voor het serveren.
Afbeelding
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijk gekruide, romige geitenkaas schijfjes in een potje voor het feestelijke Kerst nagerecht. Zie ook mijn recept Port pruimen met Stilton en Walnoot.
Dit makkelijke, geen stress, recept maak je ongeveer 24 uur van tevoren zodat de smaken goed kunnen intrekken. Je kunt dit ook als een tweede gang serveren.
Dit makkelijke, geen stress, recept maak je ongeveer 24 uur van tevoren zodat de smaken goed kunnen intrekken. Je kunt dit ook als een tweede gang serveren.
Ingrediënten
schijfjes romige geitenkaas.
Zout en versgemalen peper naar smaak.
2 eetlepels verse fijngesneden dille.
4 theelepels in julienne gesneden basilicumblaadjes.
Red pepper flakes.
2 Eetlepels extra vergine olijfolie en meer als dat nodig is.
Licht geroosterde sneetjes stokbrood.
Zout en versgemalen peper naar smaak.
2 eetlepels verse fijngesneden dille.
4 theelepels in julienne gesneden basilicumblaadjes.
Red pepper flakes.
2 Eetlepels extra vergine olijfolie en meer als dat nodig is.
Licht geroosterde sneetjes stokbrood.
Hulpmiddelen & keukengerei
Kleine potjes
Leuke tips
Heb je 6 personen aan tafel? Zet dan twee potjes neer op een houten plank met mesje en sneetjes stokbrood of crackers als je dit makkelijker vindt. Zo kan iedereen zichzelf bedienen.
Bij 8 personen zet je 3 potjes neer.
Dit is ook heerlijk om bij een Kerstborrel te serveren als snack, of als een onderdeel van een buffet.
Bij 8 personen zet je 3 potjes neer.
Dit is ook heerlijk om bij een Kerstborrel te serveren als snack, of als een onderdeel van een buffet.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1464195
Homepage ID
1424351
Teller
658
Bron
Barefoot contessa
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid