Port pruimen met Stilton en Walnoten

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 11/13/2018 - 12:35
Bereidingswijze
Laat de kazen op kamertemperatuur komen.
Rooster de walnoten lichtjes in een droge koekenpan. Laat het niet verbranden!

Plaats de pruimen in een enkele laag in een brede (koeken)pan; voeg de Port toe. Breng het aan de kook, laat het 5 minuten zachtjes koken.
Neem de pan van het fornuis, bedek de pan en laat het minstens een uur afkoelen.

Vermeng in een kleine kom de twee kazen door elkaar. Dek af en zet het in de koelkast.

Plaats de nog lauwwarme pruimen op een bordje. Doe een klein beetje van het kaasmengsel in het holletje van de pruimen. Leg hierop een halve walnoot.
Afbeelding
Port  pruimen met Stilton en Walnoten
Aantal personen
8.00
Aantal stuks
24.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een feestelijk kaasplankje na een heerlijk diner vind ik altijd een mooie afsluiter. In plaats van verschillende stukjes kaas, kan je er ook net iets meer van maken, waaronder dit heel makkelijk te maken recept en bijvoorbeeld gekruide geitenkaas in een klein potje.
Ingrediƫnten
24 grote ontpitte pruimen, week gedroogde pruimen voor in lauw water, droog ze een beetje na met keukenpapier.
175 ml. Port
50 gram Engelse Stilton kaas, verkruimeld
2 theelepels mascarpone
24 walnoot helften, licht geroosterd
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1464193
Homepage ID
1424351
Teller
971
Bron
barefoot contessa
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
magdas
Gelegenheid