Bereidingswijze
-Schil de peren, snijd ze in partjes en snijd het klokhuis eruit.
-Verwarm de boter in een kookpan en stoof de sjalot en de prei glazig. Blus met de witte wijn en voeg de pastinaak en de peer toe, leng aan met bouillon tot alles onderstaat en breng aan de kook. Laat de soep verder sudderen tot de pastinaak gaar is.
-Schep 8 partjes peer uit de bouillon en houd apart als garnituur.
-Mix de soep samen met de light room in een blender en breng op smaak met een scheutje appelazijn, peper van de molen, zeezout en nootmuskaat.
-Bak de pastinaakblokjes in een pan met een scheutje olie tot ze goudbruin zijn. Voeg de pistacheolie, fijngesnipperde bieslook en gehakte pistachenoten toe en kruid met peper en zout.
-Verdeel de soep over de borden, schik er de peren en de geroosterde pastinaakblokjes over en druppel de pistacheolie er rond.
-Verwarm de boter in een kookpan en stoof de sjalot en de prei glazig. Blus met de witte wijn en voeg de pastinaak en de peer toe, leng aan met bouillon tot alles onderstaat en breng aan de kook. Laat de soep verder sudderen tot de pastinaak gaar is.
-Schep 8 partjes peer uit de bouillon en houd apart als garnituur.
-Mix de soep samen met de light room in een blender en breng op smaak met een scheutje appelazijn, peper van de molen, zeezout en nootmuskaat.
-Bak de pastinaakblokjes in een pan met een scheutje olie tot ze goudbruin zijn. Voeg de pistacheolie, fijngesnipperde bieslook en gehakte pistachenoten toe en kruid met peper en zout.
-Verdeel de soep over de borden, schik er de peren en de geroosterde pastinaakblokjes over en druppel de pistacheolie er rond.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Bijzondere soep die erg lekker smaakt en een soep die Uw gasten zal bekoren !
Ingrediënten
500 gr pastinaak, geschild en grof gesneden
1 pastinaak ,voor de afwerking
2 sjalotten, fijngesneden
2 preiwitten, fijngesneden
4 stevige, rijpe peren
1 el pistachenoten, grof gehakt
2 à 3 el pistacheolie
1/2 busseltje bieslook, fijngesnipperd
2 dl droge witte wijn
1 l groentebouillon
2 dl light room
1 el appelazijn
1 klontje boter
2 el arachideolie
peper
zout
nootmuskaat
1 pastinaak ,voor de afwerking
2 sjalotten, fijngesneden
2 preiwitten, fijngesneden
4 stevige, rijpe peren
1 el pistachenoten, grof gehakt
2 à 3 el pistacheolie
1/2 busseltje bieslook, fijngesnipperd
2 dl droge witte wijn
1 l groentebouillon
2 dl light room
1 el appelazijn
1 klontje boter
2 el arachideolie
peper
zout
nootmuskaat
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1464169
Homepage ID
1090993
Teller
71
Bron
njam - chef = Philippe Van den Bulck
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Gelegenheid