Bereidingswijze
-Stoof de wangen aan met gezouten hoeveboter samen met de ui en de wortel, kruid met peper en zout, blus met de Grimbergen.
-Laat gedurende 1,5 u. goed doorsudderen totdat de wangen gaar zijn, niet stukgekookt. Voeg eventueel wat water toe.
-Maak de marinade voor het rauwe witloof door sojasaus, oestersaus, vissaus, de gesneden koriander, een halve uitgeperste limoen, de chilipeper, de geperste look en de honing goed te mengen.
-Voeg wat bouillon van de varkenswangen toe zodat je een mooie, gladde marinade krijgt.
-Snijd het witloof in mooie stukjes en laat marineren.
-De marinade wordt later gebruikt als dipsaus.
-Bak de tijgergarnalen kort.
-Maak de warmoes schoon en neem de mooiste bladeren. Bak ze kort in sesamolie.
-Kook de rijst.
-Leg het in water gedompelde rijstvel op de snijplank.
-Leg daarop de tijgergarnalen en het witloof dat uit de marinade wordt gehaald.
-Leg hierop de warmoesbladeren, zorg ervoor dat het rijstblad met de garnalen en het witloof mooi bedekt wordt.
-Op de warmoes komt een mooie laag rijst.
-Snijd de uitgelekte wangen middendoor en schik ze mooi op de rijst.
-Laat gedurende 1,5 u. goed doorsudderen totdat de wangen gaar zijn, niet stukgekookt. Voeg eventueel wat water toe.
-Maak de marinade voor het rauwe witloof door sojasaus, oestersaus, vissaus, de gesneden koriander, een halve uitgeperste limoen, de chilipeper, de geperste look en de honing goed te mengen.
-Voeg wat bouillon van de varkenswangen toe zodat je een mooie, gladde marinade krijgt.
-Snijd het witloof in mooie stukjes en laat marineren.
-De marinade wordt later gebruikt als dipsaus.
-Bak de tijgergarnalen kort.
-Maak de warmoes schoon en neem de mooiste bladeren. Bak ze kort in sesamolie.
-Kook de rijst.
-Leg het in water gedompelde rijstvel op de snijplank.
-Leg daarop de tijgergarnalen en het witloof dat uit de marinade wordt gehaald.
-Leg hierop de warmoesbladeren, zorg ervoor dat het rijstblad met de garnalen en het witloof mooi bedekt wordt.
-Op de warmoes komt een mooie laag rijst.
-Snijd de uitgelekte wangen middendoor en schik ze mooi op de rijst.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Varkenswangetjes op zijn oosters met een Vlaamse touch , feestelijk, en super lekker
Ingrediënten
2 el sojasaus
2 el vissaus
2 el oestersaus
half bosje koriander
1 ui
1 wortel
1 teen look
1/2 limoen
punt van chilipeper
1 koffielepel honing
4 à 6 varkenswangen
2 dikke kroppen grondwitloof
1 warmoes
2 flesjes bruine Grimbergen
15 tijgergarnalen
scheut sesamolie
200 à 300 g rijst (bv. Basmati)
4 rijstvellen
gezouten hoeveboter
2 el vissaus
2 el oestersaus
half bosje koriander
1 ui
1 wortel
1 teen look
1/2 limoen
punt van chilipeper
1 koffielepel honing
4 à 6 varkenswangen
2 dikke kroppen grondwitloof
1 warmoes
2 flesjes bruine Grimbergen
15 tijgergarnalen
scheut sesamolie
200 à 300 g rijst (bv. Basmati)
4 rijstvellen
gezouten hoeveboter
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1464071
Homepage ID
1090993
Teller
140
Bron
lekker van bij ons
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid