Varkenswang op z'n oosters met Vlaamse touch

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 11/09/2018 - 08:58
Bereidingswijze
-Stoof de wangen aan met gezouten hoeveboter samen met de ui en de wortel, kruid met peper en zout, blus met de Grimbergen.
-Laat gedurende 1,5 u. goed doorsudderen totdat de wangen gaar zijn, niet stukgekookt. Voeg eventueel wat water toe.

-Maak de marinade voor het rauwe witloof door sojasaus, oestersaus, vissaus, de gesneden koriander, een halve uitgeperste limoen, de chilipeper, de geperste look en de honing goed te mengen.
-Voeg wat bouillon van de varkenswangen toe zodat je een mooie, gladde marinade krijgt.
-Snijd het witloof in mooie stukjes en laat marineren.
-De marinade wordt later gebruikt als dipsaus.

-Bak de tijgergarnalen kort.
-Maak de warmoes schoon en neem de mooiste bladeren. Bak ze kort in sesamolie.
-Kook de rijst.

-Leg het in water gedompelde rijstvel op de snijplank.
-Leg daarop de tijgergarnalen en het witloof dat uit de marinade wordt gehaald.
-Leg hierop de warmoesbladeren, zorg ervoor dat het rijstblad met de garnalen en het witloof mooi bedekt wordt.
-Op de warmoes komt een mooie laag rijst.
-Snijd de uitgelekte wangen middendoor en schik ze mooi op de rijst.
Afbeelding
Varkenswang op z'n oosters met Vlaamse touch
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Varkenswangetjes op zijn oosters met een Vlaamse touch , feestelijk, en super lekker 
Ingrediënten
2 el sojasaus
2 el vissaus
2 el oestersaus
half bosje koriander
1 ui
1 wortel
1 teen look
1/2 limoen
punt van chilipeper
1 koffielepel honing
4 à 6 varkenswangen
2 dikke kroppen grondwitloof
1 warmoes
2 flesjes bruine Grimbergen
15 tijgergarnalen
scheut sesamolie
200 à 300 g rijst (bv. Basmati)
4 rijstvellen
gezouten hoeveboter
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1464071
Homepage ID
1090993
Teller
140
Bron
lekker van bij ons
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester
Gelegenheid