Bladerdeeg pompoentaartjes

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 04/06/2018 - 19:03
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 C.
Snijd de pompoen doormidden, schraap de zaden en draden eruit met een lepel. Wanneer je de pompoen in plakken snijd is het gemakkelijk om de schil er af te halen met een dunschiller. Snijd de pompoen in blokjes, niet te klein. Hussel de blokjes in olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
Bak de blokjes pompoen op 200 C ongeveer 35 minuten tot de pompoen zacht is, het hoeft niet te kleuren.
Stamp 3/4 deel van de pompoenblokjes tot een puree en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
Verdeel de pompoenpuree op het midden van de plakjes bladerdeeg. Laat de randen van het deeg vrij.
Verdeel de pompoen over de puree, strooi de rozemarijn erover en verkruimel de geitenkaas erover.
Smeer de ramen van het bladerdeeg in met ei.
Bak de taartjes 30 minuten in de oven op 200 C.
Rooster de pijnboompitten en beleg de taartjes 10 minuten voor het einde van de baktijd er mee.
Afbeelding
Bladerdeeg pompoentaartjes
Bladerdeeg pompoentaartjes
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Eetclub bij Karin thema Halloween
Ingrediƫnten
400 gram pompoenvruchtvlees (Bijv Uchiki Kuri pompoen)
zachte geitenkaas
pijnboompitten
4 plakjes bladerdeeg
gedroogde rozemarijn
nootmuskaat
peper
zout
ei
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Wereld
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1460245
Homepage ID
1949664
Teller
77
Bron
internet
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
inlihaka
Gelegenheid