Bereidingswijze
kook 1 kopje rijst in ruim water volgens het etiket , giet als het gaar is af , roer de kleurstof er doorheen en laat afkoelen
maak een ragoutje van de boter, bloem, (groenten)bouillon 250 ml
roer daar de gesnipperde janet, de 5 spices , de blauwe rijst en de gebakken uitjes doorheen en laat opstijven in de koelkast.
Na opstijven balletjes of kroketten rollen, door de paneer ( of bloem) dan losgeklopt ei, dan weer door de paneer wentelen en klaar zijn ze.
Frituren op 180 graden en smullen maar met koriandersausje oid..
maak een ragoutje van de boter, bloem, (groenten)bouillon 250 ml
roer daar de gesnipperde janet, de 5 spices , de blauwe rijst en de gebakken uitjes doorheen en laat opstijven in de koelkast.
Na opstijven balletjes of kroketten rollen, door de paneer ( of bloem) dan losgeklopt ei, dan weer door de paneer wentelen en klaar zijn ze.
Frituren op 180 graden en smullen maar met koriandersausje oid..
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Aantal stuks
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
ik hou van kroketten en bitterballen bedenken en maakte deze blauwe- knoop-rakker
Ingrediënten
basisrecept salpicon
kopje witte rijst
theelepeltje kleurstof (toko)
1/2 theelepeltje 5 spices
1 mme janet
1 groentenbouillontablet
4 eetlepels gebakken uitjes
ei
paneermeel
kopje witte rijst
theelepeltje kleurstof (toko)
1/2 theelepeltje 5 spices
1 mme janet
1 groentenbouillontablet
4 eetlepels gebakken uitjes
ei
paneermeel
Hulpmiddelen & keukengerei
pan
schaaltjes
pollepel
schaaltjes
pollepel
Leuke tips
leuk voor een thema dinertje of borrel..
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Aziatisch
Soort gerecht / gang
Vegetarisch
Recept ID
1460157
Homepage ID
2154950
Teller
43
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Gelegenheid