Halloween meringues

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 10/28/2017 - 07:13
Bereidingswijze
*De dag van tevoren klop je de eiwitten met een eetlepel kristalsuiker tot schuim:
-Zodra ze stevig opgeklopt zijn giet je er de rest van de kristalsuiker geleidelijk bij, terwijl je goed blijft doorkloppen.
-Daarna voeg je er voorzichtig roerend het poedersuiker aan toe.

Verwarm de oven voor op 90 °C (thermostaat 3) en leg een vel bakpapier op de bakplaat.
-Doe het eiwitschuim in een spuitzak met een opening van ongeveer 1 centimeter.
-Spuit grote toefjes meringue op de bakplaat, goed van elkaar gescheiden.
-Plaats de plaat in de oven en laat de meringue 2 uur bakken.
-Zet de oven uit en zet de deur van de oven op een spleet om er de meringue tot de volgende dag te laten afkoelen.

*De volgende dag breek je de chocolade in een kom in stukjes die je in de microgolfoven laat smelten.
-Snijd de pruimen in 12 stukjes.
-Giet met een lepel 2 toetsen chocolade op elke meringue en leg een stukje pruim erop dat je zachtjes aandrukt.

-Ziezo! Nu heb je Halloween meringues met donkere oogjes, klaar om door je hongerige wolfjes te worden opgepeuzeld!
Afbeelding
Halloween meringues
Aantal personen
3.00
Vertel iets leuks over dit recept
Halloween meringues , lekker en gemakkelijk zelf te bereiden; een deel daags te voor en een deel op de dag zelf !
Ingrediënten
6 eiwitten
160 g kristalsuiker
160 g poedersuiker
50 g chocolade
3 ontpitte gewelde pruimen
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1456403
Homepage ID
1090993
Teller
477
Bron
Zin in meer
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester
Gelegenheid