Pompoensoep met peperkaas

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 10/28/2017 - 06:44
Bereidingswijze
Voorbereiding
- Schil en ontpit de pompoen en snij in grove blokjes.
- Snij de prei in grove stukjes.
- Verwijder de witte zaadlijsten en de pitjes uit de paprika en snij in grove stukjes.
- Snij de tomaten in vier.
- Snij de sjalot grof en snipper het knoflook fijn.
- Snipper de peterselie en het basilicum fijn (hou enkele blaadjes over voor de versiering), meng met 1,5 dl olijfolie en mix heel fijn. Kruid met peper en zout.

- Voor de peperkaas:
klop het petit-suissekaasje los met de lichte room. Kruid met zout en zwarte peper uit de molen.

Bereiding ( kan enkele uren vooraf )
1. Verhit 1 eetl. olijfolie in een grote kookpan. Kleur er de sjalot, het knoflook en de prei in gedurende 2 min.
2. Voeg de blokjes kastanjepompoen, rode paprika en tomaat toe. Kruid met paprikapoeder en tijm. Overgiet met de groentebouillon en laat afgedekt koken gedurende 15 min. Mix de soep en kruid met peper en zout. Leng indien nodig aan met water.

Afwerking :
Giet de soep in diepe borden. Versier met wat peperkaas en de kruidenolie. Werk af met een blaadje basilicum.
Afbeelding
Pompoensoep met peperkaas
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Pittige pompoensoep voor Halloween
Ingrediënten
1 pompoen (of een kastagnepompoen, ± 400 g)
2 tomaten
1 prei
1 rode paprika
1 sjalot
2 teentjes knoflook
1.5 L groentebouillon (3 blokjes opgelost in 1,5 L heet water)
1 eetl. olijfolie
1 koffiel. tijm (gedroogd)
1 koffiel. paprikapoeder
peper en zout
Voor de kruidenolie:
1.5 dl olijfolie
1 plantje peterselie (vers)
1 plantje basilicum

Voor de peperkaas:

1 petit-suissekaasje
2 dl lichte room
zwarte peper (molen)
Leuke tips
Tip
U kan de kruidenolie en de peperkaas in een afzonderlijk kommetje serveren. Zo kan iedereen zichzelf naar smaak bedienen.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1456395
Homepage ID
1090993
Teller
74
Bron
colruyt
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester
Gelegenheid